BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi musluklarını kıstılar----

Kredi musluklarını kıstılar

Kredi musluklarını kıstılar
07 Nisan 2013 - 00:30 www.finansgundem.com

Çin'in büyük bankalarının küçük şirketlere kredi vermekten kaçındığı ortaya çıktı.

Çin hükümetinin, küçük şirketlerin borçlanmasını teşvik edici çalışmalarına rağmen Çin'de bankalar küçük şirketlere kredi vermekten kaçınıyorlar.
Gelişim Araştırma Merkezi araştırmacısı Ba Shusong, bankaların küçük şirketlere kredi verirken ağır şartlar öne sürdüğünü ve genellikle şirketlerin bu talepleri karşılayamadıklarını belirtti.
Çin'de mikro ölçekli firmaların yüzde 60'ının kredi alamadığı ifade ediliyor.
Çin hükümeti, 2011 yılında yaşanan nakit sıkıntısının tekarlanmaması için devlet kontrolündeki bankaları borç vermeye çağırmıştı. Kimi analistler bu durumun bankacılık sisteminin istikrarını bozmasından endişe ediyorlar.
Ba açıklamasında Çin'de herkesi küçük ve mikro ölçekli şirketlerin finansmanı ile ilgili konuştuğunu fakat büyük bankaların byük bölümünün kredi vermekten kaçındığını söyledi.
Çin'de 1000 küçük ve mikro ölçekli şirket üzerinde yapılan bir araştırma, şirketlerin yalnızca yüzde 40'ının bankadan finansman sağlayabildiğini ortaya koydu.
Çin Merkez Bankası'nın geçtiğimiz sene faiz oranlarında iki kez indirime giderek yaptığı 50 baz puanlık indirime karşın, araştırma şirketlerin yüzde 66'sının fonlama maliyetlerinde düşüş görmediklerini gösterdi.
Bankalardan finansman sağlayabilen yüzde 40'lık oran ise yüzde 10 üzerinde faiz oranı ödüyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)