BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi kuruluşlarına ateş püskürdü----

Kredi kuruluşlarına ateş püskürdü

Kredi kuruluşlarına ateş püskürdü
14 Mart 2013 - 11:49 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, kredi derecelendirme kuruluşlarının 'tüketici kredisi' ile not tehditlerine sert çıktı

Güncel gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Fitch'in kredilerde hızlı büyümenin not değişikliğini tetikleyebileceği şeklindeki açıklamalarına ilişkin, bu konuda önlem alınacak seviyeye gelinmediğini ve önlem alınması konusunda çok mutabık olmadığını söyledi.
Merkez Bankası'nın bu durumu çok yakından takip ettiğini ve munzam karşılıklar konusundaki ayarlamalarıyla bunu çok rahat kontrol ettiğini belirten Özen, gerekirse BDDK'nın devreye girerek genel kredi karşılıklarını artırabileceğini söyledi.
''Munzam karşılıkların daha da artacağını bekliyorum'' diyen Özen, dolayısıyla Fitch'in net bir şekilde tüketici kredilerini ortaya koyarak, bunu not indirimine bağlamasının söz konusu olamayacağını, bir rating kuruluşunun tüketici kredileri arttı diye böyle bir şey yapamayacağını anlattı. Özen, ''Bunun sonuçları itibariyle bir indirimi, not artışına bağlayabilir'' dedi.
'KISA VADELİ SERMAYE AKIMLARI SÜRECEK'
Kısa vadeli sermeye akımları hakkında konuşan Özen, kısa vadeli sermaye akımlarının kontrol edildiği sürece risk unsuru oluşturmadığına dikkati çekerek, ''Türkiye'ye sermaye girişlerinin bu yıl da devam edeceğini düşünüyorum. Bizim bölgeye gelecek paranın geçen sene aldığımız payın aynısı olabilir, hatta üstüne de çıkabiliriz'' dedi.
Özen, Türkiye'de hala dünya geneliyle kıyaslandığında yüksek faiz olduğuna işaret ederek, ''Sıkı maliye politikaları devam ettiği sürece Türkiye'ye para girişinin devam edeceğini düşünüyorum. Merkez Bankası'nın kurduğu bütün bu mekanizma, bunları kontrol altına almak ve sermaye giriş veya çıkış eğilimini azaltmak üzerine. Bu mekanizma işlediği sürece bir problem olacağını düşünmüyorum. Şu anda bu mekanizma işliyor'' diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)