BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKredi kartıyla silah satışına takip sistemi geliyor----

Kredi kartıyla silah satışına takip sistemi geliyor

Kredi kartıyla silah satışına takip sistemi geliyor
14 Eylül 2022 - 09:28 www.finansgundem.com

Kart firmaları, ABD ateşli silah mağazalarında satın alımları tanımlayan yeni kod uygulayacak

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Visa, Mastercard ve American Express, Amerikan silah tüccarları için yeni bir tüccar kategori kodu uygulayacak. Yani ateşli silah mağaza işlemleri ayrı bir kodla takip edilecek.

Kart devleri, Uluslararası Standardizasyon Örgütü'nün (ISO) silah kontrolü aktivistlerinin baskısına yanıt olarak yeni kodun oluşturulmasını onaylamasının ardından harekete geçti.

Visa yetkilileri konuyla ilgili olarak şöyle diyor: "ISO'nun yeni bir üye işyeri kategorisi kodu oluşturma kararının ardından Visa, uzun süredir devam eden kurallarımıza uygun olarak Visa ağındaki tüm yasal ticareti korumamızı sağlarken sonraki adımlara devam edecek."

Savunucuların şüpheli silah alımlarını takip etmeye yardımcı olacağını iddia ettiği kod, alımların nerede yapıldığını gösterecek, ancak ne satın alındığına dair ayrıntıları göstermeyecek.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, "Bir uçak bileti satın aldığınızda veya yiyeceklerinizi ödediğinizde, kredi kartı şirketinizin bu perakendeciler için özel bir kodu vardır. Silah ve mühimmat mağazaları için aynı politikaları uyguladığımız sağduyudur" dedi.

Ancak, Ulusal Tüfek Derneği. Sözcü Lars Dalseide, düzenlemenin yasalara saygılı silah sahiplerini haksız yere hedef aldığını söyledi.

Dalseide şöyle diyor: "Ateşli silahlara özel bir kod oluşturma kararı, yasalara saygılı Amerikalıların haklarını her seferinde bir işlemle aşındırmaya kararlı silah karşıtı politikacılara ve aktivistlere teslim olmaktan başka bir şey değildir."

New York'ta, silah taşımayı zorlaştıran yeni yasa yürürlüğe girdi

 

Almanya'nın silah satışında artış

 

Silah taşıma izni olan kamu görevlilerinin kapsamı genişletildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)