BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKredi kartı borçlularının en kötü tercihi----

Kredi kartı borçlularının en kötü tercihi

Kredi kartı borçlularının en kötü tercihi
28 Ağustos 2023 - 18:10 www.finansgundem.com

Yükselen kredi kartı borçlarını ödemek için bireysel kredilere yönelen bireylerin kartlarındaki borç bakiyelerini birkaç ay içerisinde yeniden yükselttikleri ortaya çıktı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi kartı borçlarını yönetmek için bireysel kredilere yönelen bireyler aylar sonra kendilerini yeniden kredi kartı borcuyla mücadele ederken buluyorlar.

YahooFinance’in haberine göre TransUnion tarafından Nisan 2021 ve Eylül 2022 tarihleri arasında yapılan bir anket araştırması kredi kartlarını konsolide etmek için kredi kullananların borç bakiyelerinde ortalama %57 oranında bir azalma bulunduğunu ortaya koydu. Ancak araştırmaya göre bu kart sahiplerinin bir çoğu aynı bakiye seviyelerine 18 ay sonra yeniden yaklaştı.

Lending Tree tarafından yayınlanan bir araştırma da benzeri sonuçlara ulaşıyor. Araştırmaya göre borçlular konsolidasyon süresinden sadece üç ay sonra yeniden kredi kartı borcu biriktirmeye başlıyorlar.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel merkez bankalarının faiz artışlarıyla birlikte kredi kartı faizleri ve bireysel krediler düşük faiz rejimine göre çok daha masraflı hale geldi. Uzmanlar borçluların yüksek ödeme yükümlülükleri konusunda dikkatli olmasını tavsiye ediyor.

TransUnion Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Tüketici Kredileri İşletmesi Başkanı Liz Pagel YahooFinance haberindeki açıklamasında, “Kredi limitinizin yüksek olduğunu görmek her ne kadar cezbedici olsa da borçlarınızı düşük tutmak ve kendinizi daha fazla borç batağına sürüklememek gerçekten önemlidir” diyor.

Amerikalılar kredi kartlarına güveniyor

ABD’de kredi kartı borçluları borçlarının üstesinden gelebilmek için teminatsız bireysel kredileri tavsiye ediyor. Zira söz konusu kredilerin Faiz oranları kredi kartlarına göre çok daha düşük kalıyor. Pagel’a göre ortalama bireysel kredilerin faiz orana %10’un altındayken kredi kartı faizleri ise FED’in faiz artışlarıyla birlikte %20’nin üzerine çıktı.

Ancak bu geri ödeme stratejisi ancak borçlular kredi kartlarını kullanma yöntemlerini değiştirirse uygun olabiliyor. Şimdilik böyle bir durum da söz konusu değil.

TransUnion anketi kredi kartı limitlerinin %59’unu kullanan borçluların konsolidasyon sonrası ise limitlerinin sadece %14’ünü kullandığını tespit etti. Ancak araştırmaya göre bu sadece 18 ay sürdü. Bazı borçlular karşı karşıya oldukları risklere rağmen limitlerinin %42’sini kullandı.

LendingTree araştırmasına göre, 1000 dolar ve 4999 dolar arasında kredi kartı borcu ödeyenler bireysel kredilerle bor bilançolarını ortalama 9.541 dolarda iki ayda 7.004 dolara indirdi. Ancak beş ay sonra bu borçlar yeniden 8.476 dolara yükseldi.

LendingTree Baş Kredi Analisti Matt Schulz enflasyonun ve pandemi kaynaklı teşviklerin son zamanlarda borçlulaları kredi kartları borçlarına güvenmeye ittiğini söyledi:

“Birçok Amerikalı finansal açıdan zorlu zamanlarda kredi kartlarına acil durum fonu olarak yaklaşıyor. Kredi kartı faiz oranları tüm zamanların en yüksek seviyesine geldi ve bu rahatsız edici durum bir süre daha yükselişini devam ettirecek. Tüketiciler de buna göre plan yapmalı.”

Borçlular artık daha borçlu

Kredi kartı borçlarının yükselmesiyle borçların biçim değiştirmesi de mümkün. Örneğin TransUnion araştırmasına göre ABD’de toplam teminatsız kredi bakiyeleri ikinci çeyrekte 232 milyar dolara yükseldi. Bu da yıllık bazda %21,1’lik rekor bir büyümeyi işaret ediyor.

New York FED’in bu ayın başlarında açıkladığı verilere göre kredi kartı borçları bir önceki çeyreğe göre %4,6’lıkbir artışla 1,03 trilyon dolara ulaştı. Habere göre kredi kartı borçlarındaki artış teminatsız kredilerdeki yükselişi de destekliyor.

Kredi kartı borçları nasıl ödenir?

 

Kartlı harcamalardaki artış yüzde 60'ı aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)