BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi incelemesi bankaları zorluyor----

Kredi incelemesi bankaları zorluyor

Kredi incelemesi bankaları zorluyor
23 Ekim 2014 - 07:51 www.finansgundem.com

Fed’in kaldıraçlı kredilere yönelik incelemelerinin artması büyük bankaları zorluyor

ABD’de kaldıraçlı kredilere yönelik mevzuata ilişkin incelemelerinin artması büyük bankaların borçla finanse edilen devralmaları fonlamaktan çekilmelerine yol açarak daha küçük rekabetçilerin devreye girmesine fırsat sağladı.

JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG, Barclays Plc ve Morgan Stanley, resmi bir açıklama olmamasından dolayı isminin açıklanmasını istemeyen kişilerin verdiği bilgilere göre, geçtiğimiz birkaç ayda bazı fon anlaşmalarından çekilerek başkalarına fırsat sağlayan bankalar arasında yer alıyor.

Söz konusu trend, Fed ve denetleyici kurumun geçtiğimiz yıl sektör kapsamında yayınlanan rehberliğe bağlı kalmayan finansal şirketleri üzerindeki incelemelerini artırmasının ardından hız kazandı. Bruyette & Woods Inc. analistlerinden Brian Kleinhanzl’e göre, alınan sıkı önlemler bankaların kaldıraçlı kredi ücretlerini düşürdü ve yılın ilk 9 ayındaki yüzde 16’lık düşüşe katkı sağladı.

Kleinhanzl, “Düzenleyiciler her anlaşmaya bakacaklarsa bankaların yapamayacağı anlaşmalar olacaktır. Bankaların taahhüt ücreti gelirleri üzerindeki baskının gerilemesini bekliyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)