BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKraliyetle ipleri koparan unvan bırakma çağrısı----

Kraliyetle ipleri koparan unvan bırakma çağrısı

Kraliyetle ipleri koparan unvan bırakma çağrısı
17 Mayıs 2021 - 08:39 www.finansgundem.com

Prens Harry'nin eşi Meghan Markle ile birlikte verdiği Oprah Winfrey röportajının etkisi yeni dağılmışken, bir de yeni bir podcast yayınıyla kraliyeti suçlayan ve aileyle ipleri koparacak açıklamalar yapması sonrası, kraliyetten çağrı geldi.

Prens Harry ve Meghan Markle, geçen yıl kraliyet görevlerini bırakıp ABD’ye taşınsalar da unvanlarını terk etmedi. Harry hala Sussex Dükü, Meghan ise Sussex Düşesi.

Saray yetkilileri, Prens Harry ile eşinin Oprah Winfrey’e konuşarak yaptıkları, Kraliyet Ailesi'ni zor duruma düşürmelerinin ardından, Harry’nin geçtiğimiz günlerde bir podcast yayınında kraliyetin parçası olmanın getirdiği kısıtlamalardan şikayet etmesi sonrası, Sussex Dükü ve Düşesi'ni unvanlarından vazgeçmeye çağırdı.

HARRY VE MEGHAN, OPRAH WINFREY'E NELER ANLATTI?

Kraliyetle ipleri koparan Prens Harry ve Meghan Markle'a unvanlarını bırakma çağrısı - 3
Çiftin kraliyete yönelik ihanet içinde olduğunu düşünen kıdemli saray mensupları, pazar günü The Mail'e konuşarak, “Sussex Dükü artık başkalarından farkı olmadığını vurguladı ve kendisine çok fazla acı verdiğini söylediği kuruma saldırdı. Kurumdan bu kadar hoşlanmıyorsanız, unvanlara sahip olmamanız gerektiğine dair büyüyen bir inanç var” dedi.

Harry'nin podcast röportajında dikkat çekenler

"UNVANLARI BIRAKMAMA NEDENİNİ AÇIKLAMALILAR"

Sussex çifti ve Kraliyet Ailesi arasında şu anda var olan çatışmayı ortaya koyan bir başka kaynak da 'Unvanları bir kenara bırakmalılar. Sadece Harry ve Meghan olmalılar. Ve bunu yapmayı reddederlerse, neden olmadığını açıklamaları gerekir” dedi.

SARAYDA 'İHANET' DUYGUSU

Çiftin unvanlarını bırakmak için resmi bir hamle planlamadığı anlaşılırken, Buckingham Sarayı’ndan gelen ‘unvanlardan vazgeçme baskısı’ Saray çevresinde ihanete uğradıkları duygusunun derinleştiği şeklinde yorumlanıyor.

ANNESİ İÇİN YENİDEN İLGİLTERE'YE DÖNECEK

Prens Harry’nin, büyükbabası Prens Philip’in cenazesi için döndüğü İngiltere’ye, bir kez daha 1 Temmuz’da annesi Prenses Diana’nın yeni heykelinin açılışı için gitmesi bekleniyor. İşte Harry ile Kraliyet Ailesi’nin bu yeniden bir araya gelişinde, gerilimin daha da tırmanacağı düşünülüyor.

"GENETİK KISIR DÖNGÜYÜ KIRDIM"

Harry, geçtiğimiz hafta aktör ve podcast sunucusu Dax Shepard ile yaptığı 90 dakikalık röportajda kraliyeti, deyim yerindeyse yerden yere vurdu. Büyükbabasının cenazesinden sadece bir ay sonra bu tarz konuşması, kraliyet üyelerini öfkelendirdi.

Prens Harry, röportrajda, eşi Meghan ile California’ya taşınarak ‘genetik acı’ kısır döngüsünü kırdığını söyledi.

"HAYATIM THE TRUMAN SHOW GİBİYDİ"

Yaşadığı hayatla ilgili, “The Truman Show ile hayvanat bahçesinde olmanın karışımı gibi bir durum" ifadelerini kullanan Prens Harry, “Kimseyi suçlamıyorum. Parmağını bir kişiye doğrultup onu suçlamak gerektiğini düşünmüyorum. Ancak konu ebeveyn olmaya geldiğinde, anne ve babamın yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ben de acının ve ızdırabın bazı türlerini tecrübe ettim. Bu yüzden bu döngüyü kırmam ve aileme geçirmemem gerektiğine emin olmam gerekiyordu. Genetik olarak aktarılan pek çok acı ve sıkıntı var. Ebeveyn olarak, ‘Bu benim başıma geldi ancak senin de gelmemesi için elimden geleni yapacağım’ dememiz gerekiyor” dedi.

20’li yaşlarındayken Kraliyet görevi üstlenmek istemediğini fark ettiğini belirten Prens Harry, annesi Prenses Diana’nın başına gelenlerin bunu görmesini sağladığını vurguladı.

Psikolojik yardım aldığı süreçten de bahseden Prens Harry, “Meghan, kontrol edemediğim şeylerin bana zarar verdiğini söyleyebiliyordu. Terapi sayesinde kafamı gömdüğüm kumdan çıkarabildim. Parçaları birleştirmeye başladım ve babamın ailesinin ona davrandığı gibi bana davrandığını gördüm. Peki ben bunu kendi çocuklarım için nasıl değiştirecektim? İşte buradayım, ailemi alıp ABD’ye taşındım. Plan bu değildi ancak bazen ailenizi ve ruh sağlınızı ön plana koyarak kararlar almanız gerekiyor” dedi.

"OĞLUMU BİSİKLETİN ARKASINDA GEZDİREBİLİYORUM"

ABD’de yaşadığı özgürlük hissini anlatan Prens Harry, “Kafamı yukarı kaldırıp farklı hissedebiliyorum. Hem benim hem de Meghan’ın omuzlarındaki yük kalktı. Etrafta özgürce yürüyebiliyor, Archie’yi bisikletimin arkasına alıp gezebiliyorum. Daha önce bunu yapma şansım olmamıştı” dedi.

Prens Harry: Hayvanat bahçesinde yaşamak gibi

 

Kraliçenin'in kuzeni Prens Michael'a yolsuzluk suçlaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)