BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKralın hediyesi eski başkanın başına iş açtı----

Kralın hediyesi eski başkanın başına iş açtı

Kralın hediyesi eski başkanın başına iş açtı
19 Ağustos 2023 - 12:24 www.finansgundem.com

Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Suudi Arabistan tarafından hediye edilen beyan etmediği mücevherlerin satılmasını emretmekle suçlandı

Eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, 2021’de Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde ortaya çıkan beyan edilmemiş 3,2 milyon dolarlık mücevherlerin satılması ve paranın kendisine aktarılması için yardımcısına talimat vermekle suçlandı.

Bolsonaro’nun başkanlık dönemindeki yardımcısı Yarbay Mauro Cid’in avukatı Cezar Bittencourt, AP’ye yaptığı açıklamada, Bolsonaro’nun görevden ayrılmadan kısa bir süre önce müvekkiline mücevherlerin satılmasına yönelik talimat verdiğini itiraf ettiğini söyledi.

Müvekkiline eski Devlet Başkanı’na Suudi Arabistan tarafından hediye edilen saatin akıbetini sorduğunu belirten Bittencourt, Cid’in, “Bolsonaro’nun emirleri doğrultusunda ABD’de iki saat sattığını ve parayı da eski Başkan’a vermiş olduğunu” söylediğini aktardı.

Brezilya polisi, Bolsonaro’nun iki saatin yaklaşık 70 bin dolarlık satışından nakit para aldığını açıklamıştı. Bu saatlerin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından dönemin Devlet Başkanı’na verilen toplam üç mücevher setinin bir parçası olduğu biliniyor.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ 

Brezilya hükümeti, 23 Mart’ta Bolsonaro’ya, 2021’de Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde ortaya çıkan beyan edilmemiş 3,2 milyon dolarlık mücevherleri iadesi için 5 iş günü süre tanımıştı, Bolsonaro ise herhangi bir usulsüzlük olmadığı savunmasında bulunmuştu.

Bolsonaro, 6 Nisan’da da polise mücevherlerle ilgili ifade vermişti. Bolsonaro’nun avukatları, hediye edilen iki set mücevherin kamu bankasına yatırıldığını bildirmişti.

Mücevherlere, Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde Sao Paulo Guarulhos Havalimanı’nda Bolsonaro’nun ekibinden birinin sırt çantasında rastlanmıştı.

Brezilya’daki Kongre baskınını “kışkırttığı” suçlamasıyla soruşturma altında olan Bolsonaro, 30 Aralık 2022’de gittiği ABD’den 30 Mart’ta ülkesine dönmüştü.

Bolsonaro'ya mücevherleri iade etmesi için 5 gün süre

 

ABD'ye kaçan Bolsonaro Brezilya’ya dönüyor

 

Bolsonaro ifadeye çağrıldı

 

Bolsonaro'nun duruşma tarihi belirlendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)