BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBolsonaro'ya mücevherleri iade etmesi için 5 gün süre----

Bolsonaro'ya mücevherleri iade etmesi için 5 gün süre

Bolsonaro'ya mücevherleri iade etmesi için 5 gün süre
23 Mart 2023 - 11:10 www.finansgundem.com

Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde ortaya çıkarılan mücevherlerin iadesi için 5 gün süre verildi.

Brezilya hükümeti, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’ya 2021’de Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde ortaya çıkan beyan edilmemiş 3,2 milyon dolarlık mücevherleri iadesi için 5 iş günü süre tanıdı.

Hükümet gözlemci heyetinin 9 üyesinin tamamı, dün yapılan oylamada Bolsonaro’nun mücevherleri başkent Brasilia’daki devlete ait Caixa Economica Federal Bankasına devretmesi yönünde oy kullandı. Bolsonaro’nun avukatlarına resmi bilgi verilerek mücevherlerin iadesi için 5 gün süre tanındı.

Gözlemci heyeti, bu ayın başında eski Brezilya devlet başkanlarının görev sürelerinin sonunda aldıkları her hediyeyi incelemeye karar verdi. Bolsonaro’nun da göreve geldiği 2019’dan beri aldığı tüm hediyeler incelenecek.

ABD’de daha fazla kalabilmek için vize başvurusunda bulundu

Değeri 3,2 milyon doları bulan mücevherlere Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde Sao Paulo Guarulhos Havalimanı’nda Bolsonaro’nun ekibinden birinin sırt çantasında rastlanmıştı. Bolsonaro ise avukatı Frederick Wassef aracılığıyla söz konusu mücevherlerin bildirildiği ve konuya dair herhangi bir usulsüzlük olmadığı savunmasında bulunmuştu.

Ayrıca Bolsonaro’nun Birleşik Arap Emirlikleri’nden aldığı bazı silahları devlet başkanlığı koleksiyonuna iade etmesi gerektiğine karar verilmişti.

Brezilya’daki Kongre baskınını “kışkırttığı” suçlamasıyla soruşturma altında olan Bolsonaro, 30 Aralık 2022’den bu yana ABD’de yaşıyor. Bolsonaro’nun ABD’de daha fazla kalabilmek için vize başvurusunda bulunduğu kaydediliyor.

Bolsonaro: Trump ile olağanüstü ilişkim var

 

Bolsonaro'dan ABD’ye turist vizesi başvurusu

 

Brezilya'nın eski başkanı Bolsonaro'ya soruşturma açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)