BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?----

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?
22 Mayıs 2016 - 20:24 www.finansgundem.com

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen sınavın sabahki oturumunda adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi.

Sabah oturumunda adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar, öğleden sonra oturumunda da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltildi.

KPSS, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak 2 oturumla devam edecek.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamudaki A ve B grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu saat 09.30'da yapıldı. Adaylar saat 14.00'de öğleden sonraki oturuma girdi.

Öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumuna katılan adaylar 80 soruyu doğru yanıtlamak için ter döktü. Genel kültür-genel yetenek oturumunun süresi 120, eğitim bilimleri oturumunun süresi ise 100 dakika olarak ayarlandı.

KPSS, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak 2 oturumla devam edecek. Pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi 160 dakika olacak. Sonuçlar ise 14 Temmuz 2016 Perşembe günü ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)