BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoza-İpek'e atanan kayyumdan açıklama!----

Koza-İpek'e atanan kayyumdan açıklama!

Koza-İpek'e atanan kayyumdan açıklama!
09 Kasım 2015 - 08:38 www.finansgundem.com

Koza İpek Medya Grubu kayyumlarından avukat Hasan Ölçer açıklamalarda bulundu

Koza İpek Medya Grubu kayyumlarından avukat Hasan Ölçer, "Mahkeme tarafından süresi şu anda belli olmayacak şekilde, şirketleri sevk ve idare etmekle görevlendirilmiş kişileriz. Bu şirketlere milletin malı gözüyle bakıyoruz" dedi.

Sabah'ın haberine göre, grubun yazılı medyasından sorumlu Ölçer, görevlerinin 'milletin parasını korumak' olduğunu söyledi. Ölçer, kayyum atanan tüm şirketlerin kağıt üzerinde yazılı olan ortaklara ait olduğunu dile getirerek, "Yönetim kurulu başkanı veya hakim ortak Akın İpek. Annesi Melek İpek, eşi ve kardeşleri de ortaklar. Şu an itibarıyla buraların ortaklık yapısında herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Biz sadece mahkeme tarafından süresi şu anda belli olmayacak şekilde şirketleri sevk ve idare etmekle görevlendirilmiş kişileriz. Buraya milletin malı gözüyle bakıyoruz" dedi.

TERÖRE YARDIM VE YATAKLIK

Akın İpek'in sahibi olduğu firmalar hakkındaki soruşturmanın, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 133. maddesinin 4'üncü fıkrasındaki katalog suçlar kapsamında değerlendirildiğini ve bu konuda çok ciddi şüpheler bulunduğu gerekçesiyle açıldığını belirten Ölçer, şöyle konuştu: "Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı, aslında hiçbir açıklamaya gerek bırakmaksızın son derece net. Mahkeme bütün çıplaklığıyla meseleyi ortaya koymuş. Kararda, 'Hakimliğimizce, anılan şirketlere yönetim organının yetkilerinin tümüyle devredildiği kayyum tayini zorunlu görülmüştür. Devletimizin yapısına yönelik, hükümeti yıkmaya, değiştirmeye, hükümetin görevlerini yapmaya engel olmaya çalıştığı iddia edilen Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ-PDY) faaliyetlerine katılan, yardım ve yataklık yaptığı raporlarla belirtilen şirketlerin, sevk ve idaresi kayyumlara devredilmiştir' deniyor. Bütün hukuki prosedür, vecibeler, gereklilikler tamamen yerli yerindedir. Bu konularda en ufak bir tereddüt söz konusu değildir."

"KARAR TEBLİĞ EDİLMEDİ" DEMEK LÜZUMSUZ FANTEZİ

Hasan Ölçer, kararın alındığı anda hükmü ifa ettiğini söyledi. Meselenin hukuki boyutunun, mahkemece çok net çizilmesine rağmen kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapıldığını aktaran Ölçer, şöyle devam etti: "Mahkeme kararının tebliğ edilmesine gerek kalmadan harekete geçilmesi şarttır. Çünkü buraya yönelik verilen karar, ticaret mahkemesinden çıkmadı. Mahkeme böyle bir karar verdikten hemen sonra ajanslar aracılığıyla bütün dünya kayyum atandığı haberini duydu. 'Karar tebliğ edilmedi, gibi savunmalar çok lüzumsuz fantezilerdir."

"ÖZELİ DEŞİFRE ETMEK SÜREKLİ YAPTIKLARI İŞ"

Ölçer, personelle yaptığı tüm görüşmelerin sosyal medya aracılığıyla yayınlanmasına şaşırmadığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Belki birtakım şeyleri biliyorduk ama bu kadar alçalacakları konusunda bilgi sahibi değildik. 5-10 kişinin konuştuğu bir yerde, 'Bu yapılan görüşmeleri kayıt altına almak istiyorum' dersiniz ve çekip yayınlarsınız. Sadece bizim olayımızda yaptıkları iş değil. Yaptığımız görüşmeleri sosyal medyada paylaşanların sürekli yaptıkları iş, kişilerin özel hayatına müdahil olmak, özellerini deşifre etmektir."

HAKSIZ ŞEKİLDE 80 BİN TL MAAŞ ALAN VAR

Hasan Ölçer, şunları kaydetti: "Yani çok somut olarak şu kişiyi bu kadar alıyor demeyeyim ama bir yazar aylık 30-40 bin lira kadar bir ücret alıyor. Bir genel yayın yönetmeni, hem gazeteden maaş, hem yazdığı için telif hem de televizyonda yaptığı program nedeniyle para alıyor. Aylık net 50 bin lira ücret alanlar bile var. Bunların brütlerini de hesaba kattığınızda aylık 60-70 ve 80 bine varan ücretler var."
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol10 Kasım 2015 09:25

    Söylediklerinize kargaların güldüğünün farkında mısınız

  • ne09 Kasım 2015 16:33

    bilmem kaç lira maaş alan var demiş. size ne ki. akın ipekin, adamın kendi şirketi. istediği kadar maaş verir. beyfendinin söylediğine baksana yaaa. şaka gibi

  • tepeli09 Kasım 2015 10:38

    kurda kuzuyu emanet etmişler,

  • doğru söylemiş.09 Kasım 2015 10:38

    koza altın madenini ipmat ve kazad da yaptığı BEDELLİ sermaye artırımı parasıla benim cebimden aldığı parayla yaptı ama 10 yıldır 1 kuruş temettü ödemedi. gitti ordaki paranın gücü ile devlete kafa tuttu. o para, maden gelirlerinde benim de hakkım vardı. binlerce kozad-ipmat ortaklarının parı var. milletin parası o para.. paralel terör örgütü spk ve ttk mevzuatındaki açıklıklardan faydalanıp hile ile servetin üstüne kondu.. oysa o para milletin parası. kaynağı milletin..

  • Mumya hasan09 Kasım 2015 10:16

    Bizde çok inanıyoruz sizlere allah kralimizi ve kraliçemızı korusun başımızdan 1000 yıl hiç eksik etmesin sizide mumyalanmis vaziyette artık sirketin başında görür milletin parasini koruduğunu artık 2073 yılındaki nesil görür

  • hey yavrum hey09 Kasım 2015 09:50

    zaman senin zamanın. keser döner sap döner, senin de başına gelir inşallah

  • don karleone09 Kasım 2015 09:26

    millet battı borsada, bunlar mal koruyormuş

  • Yüzsüzlük09 Kasım 2015 09:17

    Adamların özel mülküne sırf muhalif diye çöktünüz, kimin malını kimden koruyorsun.

  • yahu09 Kasım 2015 09:10

    gerçekten yavuz hırsız denir ya bu kadar pişkinlikte çok fazla resmen adamın malına çöktünüz be

  • e09 Kasım 2015 09:09

    çakal carlos kimdir? bi bak. yahudi misin doğrusu?

  • Doğrusu09 Kasım 2015 08:55

    Söylediklerinin bir kelimesine bile inanmıyorum. Çakal Karlosun avukatlığını yapan bu aramdan ne hayır gelir.