BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid ile gizemli virüs arasında bağ yok----

Kovid ile gizemli virüs arasında bağ yok

Kovid ile gizemli virüs arasında bağ yok
30 Nisan 2022 - 09:40 www.finansgundem.com

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), son dönemde 12 farklı ülkede yüzlerce çocukta görülen gizemli hepatit virüsünün, Kovid ile ilişkili olmadığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Birleşik Krallık, Norveç, Romanya, ABD, İrlanda, İspanya dahil olmak üzere 12 farklı ülkede çocuklarda hepatit virüsünün tespit edildiğini duyururken 1 çocuğun hayatını kaybettiğini ve bazı çocukların durumunun ağır olduğunu duyurmuştu.

Geçen hafta bazı yetkililer ve kurumlar çocukların Kovid-19 yüzünden hastalandıklarını iddia etmişti. Fakat Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

ABD'deki hastaların yaş ortalaması 3

Bu hastalığın ABD’de ilk görüldüğü yer olan Alabama’da incelemelerde bulunan yetkililer güncel verileri ve test sonuçlarını paylaştı. 1 Ekim 2021 sonrasında hastaneye yatırılan 9 hastanın verilerini analiz eden uzmanlar, bu hastalıkların birbiriyle bağlantısı olmadığını ve çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Yetkililer, ABD’de tespit edilen hastaların yaş ortalamasının 3 olduğunu söyledi.

9 hastada adenovirüs, 6’sında Epstein-Barr virüsü görüldü

Açıklamada, çocuklarda yapılan Kovid-19 testi sonucunda hiçbirinin hasta olmadığı aktarıldı. Fakat bilim insanları çocuklarda bu hastalığın nedeni olarak adenovirüsü gösterdi. CDC, 9 hastanın tamamında adenovirüs tespit edildiğini aktarırken, 6’sında Epstein-Barr virüsü olduğu kaydedildi.

CDC, Hastaların 3’ünde akut böbrek yetmezliği olduğu ve ikisinin de böbrek nakli olduğunu belirtirken, böbrek nakli geçiren hastalar da dahil olmak üzere bütün hastaların ya iyileştiğini ya da iyileşme sürecinde olduğunu açıkladı.

DSÖ'den "gizemli hepatit" belirtileri olanlara tavsiye

Prof. Ceyhan yanıtladı: Gizemli hepatit Türkiye'de görüldü mü?

Gizemli hepatit virüsü bir ülkeye daha sıçradı

Dünyada gizemli hepatit vaka sayısı 190'a çıktı

Hızla yayılıyor: Gizemli hepatit bir ülkeye daha sıçradı!

Çocukları şiddetli etkiliyor: Gizemli hepatit hakkında ne biliniyor?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)