BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHızla yayılıyor: Gizemli hepatit bir ülkeye daha sıçradı!----

Hızla yayılıyor: Gizemli hepatit bir ülkeye daha sıçradı!

Hızla yayılıyor: Gizemli hepatit bir ülkeye daha sıçradı!
26 Nisan 2022 - 13:56 www.finansgundem.com

İlk kez İngiltere'de ortaya çıkan ve çocuklar arasında hızla yayılan gizemli hepatit hastalığının yeni bir küresel salgın olduğu iddiası endişeye yol açarken hastalığın Japonya'da da görüldüğü açıklandı.

5 Nisan'da İngiltere'de ortaya çıkan ve çocuklar arasında hızla yayılan gizemli hepatit hastalığının yeni bir küresel salgın olduğu iddiası tüm dünyada endişe yaratırken hastalığın Japonya'da da görüldüğü ifade edildi. Japonya Sağlık Bakalığı'ndan yapılan açıklamada hastanın 16 kişiden küçük bir çocukta ortaya çıktığı öğrenildi.

Japonya'da 1 kişide, enfeksiyon kaynağı belirlenemeyen "gizemli" hepatit virüsünün tespit edildiği bildirildi. Ulusal basındaki habere göre, Japonya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 16 yaşından küçük bir kişide nedeni bilinmeyen hepatit (karaciğer iltihabı) vakası saptandı.

İZOLE EDİLDİLER

Vaka semptomlarının, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu ay açıkladığı "hepatit virüsü" tanımlamasına uyduğu belirtildi. Yaşı, adresi ve cinsiyeti bildirilmeyen hastanın karantinaya alındığı kaydedildi.

VAKA ARTIŞI ÇOCUKLAR ARASINDA YOK

Sağlık Çalışma ve Refah Bakanı Goto Şigeyuki, ülke genelinde çocuklar arasında vaka artışının kaydedilmediğini söyledi. "Tek tip semptomlar" bulunmadığı için halka yönelik "spesifik uyarılar" yapamadıklarını belirten Goto, dünya genelindeki benzer vakaları inceleyeceklerini dile getirdi. Kamu yayıncısı NHK, vakanın, Japonya genelinde ilk olduğunu açıkladı.

DSÖ, 16 Nisan'daki yazılı açıklamasında, İngiltere'de 74 çocukta sebebi belirlenemeyen hepatit virüsü tespit edildiğini duyurmuştu. Dün yapılan açıklamada vakaların 11 ülkeye yayıldığı ve en az 169'a yükseldiği belirtilmişti.

İŞTE SEMPTOMLARI

Virüsün tespit edildiği çocuklarda son bir aydır sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerin görüldüğü, bazı vakaların ise ağır karaciğer iltihabı geçirerek karaciğer nakliyle tedavi edildiği bildirilmişti. Vakalardan birinin hepatit taşıyan biri veya birkaç kişiyle teması nedeniyle oluştuğu, diğer vakaların virüsü nereden aldığının bilinmediği kaydedilmişti.

KÜRESEL SALGIN İDDİASI

Hastalığın "gizemli" veya "nedeni belirsiz" olarak tanımlanması, akıllara Kovid-19 virüsünü getirirken yeni bir "küresel salgın" ihtimalini gündeme taşıdı. Kovid-19, henüz adı konulmadan önce "gizemli bir akciğer rahatsızlığı" olarak tanımlanıyordu.

Çocukları şiddetli etkiliyor: Gizemli hepatit hakkında ne biliniyor?

 

DSÖ açıkladı: Gizemli hepatitten ilk ölüm!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)