BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid-19'un etkisini gözler önüne serdi!----

Kovid-19'un etkisini gözler önüne serdi!

Kovid-19'un etkisini gözler önüne serdi!
05 Nisan 2021 - 09:54 www.finansgundem.com

Salgında en çok etkilenenlerin başında sağlık çalışanları geliyor. İspanya'da, pandemiyle mücadelenin etkisini bir yoğun bakım hemşiresi, bir yıl arayla çekilen iki fotoğrafını yan yana paylaşarak gözler önüne serdi.

Dünya çapında yaklaşık 3 milyon insanın hayatını kaybetmesine ve 130 milyon kişinin hastalanmasına neden olan Kovid-19 salgınında en çok etkilenenlerin başında sağlık çalışanları geliyor.

Euronews'ten Burak Ortahamamcılar'ın haberine göre; İspanya'da bir yoğun bakım hemşiresi, pandemiyle mücadelenin etkisini, bir yıl arayla çekilen iki fotoğrafını yan yana paylaşarak gözler önüne serince ülkesinde haberlere konu oldu.

Başkent Madrid'deki Gregorio Maranon Hastanesi yoğun bakım servisinde çalışan Víctor Aparicio, pandemi başlangıcındaki ve güncel halini gösteren fotoğraflarını "Yoğun bakım hemşiresiyim. Bu iki fotoğrafın arasında bir yıl fark var. Dışımdaki değişimin açık olduğunu düşünüyorum, içimdekini ise hayal edemezsiniz." sözleriyle paylaştı.

"VİRAL OLACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİM"

Aparicio, pandemi sürecinin etkisini ve gördüğü ilgiyi, "Bize zarar veren bir yıl oldu. En çok dikkatimi çeken artık saçım ve sakalımın beyazlarla dolu olmasıydı, viral olacağını düşünmemiştim."

40 yaşındaki hemşire, bir röportajında ekonomiye sağlıktan daha fazla önem verildiğini vurgulayarak, bu durumu 'saçmalık' olarak nitelendirdi.

Paylaşımın ardından İspanya'da sağlık çalışanlarının mücadelesinin sembolü haline gelen Víctor Aparicio, ülkesinde basının da ilgi odağı oldu.

İspanya'da Kovid-19 salgınında yaklaşık 3,3 milyon insana yeni tip korona virüs bulaştı, 75 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Başkent Madrid, ülkede pandemiden en çok etkilenen yerlerin başında geliyor.

Korona virüs artık daha hızlı bulaşıyor

 

İtalya'da son 24 saatte 18 bin 25 Kovid-19 vakası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)