BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorsan davulculara dikkat: Yaka kartını kontrol edin----

Korsan davulculara dikkat: Yaka kartını kontrol edin

Korsan davulculara dikkat: Yaka kartını kontrol edin
22 Mart 2023 - 16:31 www.finansgundem.com

İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aykut, Ramazan'da davulcuların cepken ve şalvardan oluşan geleneksel kıyafet giyeceğini, yaka kartı takacağını belirterek, korsan davulcuların muhtarlıklara bildirilmesi uyarısında bulundu.

Ramazan ayının sembolü olan davulcular, bu gece kalkılacak ilk sahurla birlikte görevlerine başlayacak. İstanbul’da yaklaşık 3 bin 500 davulcu, cepken ve şalvardan oluşan geleneksel kıyafetleri ve yakalarına takılı kimlik kartlarıyla hazırlıklarını tamamladı. Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut, Ramazan davulcusunun giysisi ve yaka kartıyla hizmet vereceğini belirterek, korsan davulcuların karşı mahalle muhtarlarına bilgi verilmesini istedi.

"EĞİTİMLERİNİ MUHTARLIKLAR TAKİP EDİYOR"

Davulcuların 10 günlük bir eğitimden geçirildiğini belirten Aykut, "Ramazan ayında davulcuların ayın gelişiyle birlikte çocuklarımızı, gençlerimizi, davullarıyla sahura uyandırmanın, Osmanlı'dan gelen kültürümüzü yaşatma noktasında en güzel paylaşımımız. Ramazan ayında ibadetlerin yoğun olduğu ve bu ibadetlerin yanı sıra da davulcusuyla birlikte manilerle, hep beraber güzel bir mutluluk içerisinde, huzur içerisinde geçirmek için gayret gösteriyor. Mahalle muhtarlarımız 10 günlük eğitimlerde, mahalleleri içerisinde davulcularımızı hem kıyafetleri hem de söyleyecekleri manilerle bizzat takip etti" diye konuştu. 

YAKA KARTI BULUNMAYANLARI, KÖTÜ DAVRANIŞLARI MUHTARLIKLARA BİLDİRİN

Aykut, korsan davulculara denk gelindiğini belirterek, "Ramazan davulcunuz kıyafetiyle birlikte, yakasında da yaka kartıyla beraber hizmet veriyor. Eğer yaka kartı olmayan davulculara denk gelirseniz onları da muhtarlıklara söylemeleri yeterli. Ramazan davulcularımızın yakalarına muhtarlar olarak kartlarını veriyoruz. Bu kartlarda bizim cep telefonlarımız yazılı. Mahalleye gelen bir Ramazan davulcusu yaka kartı yoksa bunu mahalle muhtarlarına bilgi vermesini istiyoruz. Yakasında kart var, o kartta telefon numarası var ama bu Ramazan davulcusunun vatandaşa davranışı iyi değilse onu da bizlere belirtebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

“TOPLAMDA İKİ KEZ GEZERLER”

Aykut, Ramazan davulcularının dededen babadan gelen bir yapısı olduğunu ve mahalleleri iyi bildiklerini belirterek, "Zaman zaman vatandaşımız bizim sokakta daha çok çalsın diyor. Biz onu da yapıyoruz. Sokaklarımızda bazen şenlik havası oluyor. Ramazan davulcularımız gönüllü esaslı davul çalarlar. Onlar bizlerden bir para alarak çalmazlar. Ramazan davulcularımız kapılarınıza geldiği zaman şapkalarını çıkarırlar, bahşiş isterler. Bu bahşişin bir rakamı yoktur. Gönlünde ne koparsa onu verirler. İlk 15 gün davul çalarlar, 15 gün sonra gezerler, bir de son bayram üstü gezerler. Toplamda iki kez gezerler. Gezdikleri yerde de vermek isteyenler bahşişlerini verirler" dedi.

İstanbul'da metro seferlerine ramazan düzenlemesi

 

Ramazan öncesi et fiyatları için flaş hamle

 

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

 




YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Mart 2023 18:04

    APARTNANLARI GİRİP ENGELLİLER ADINA BAŞIŞ İSTEYENLER BOYUNLARINA KİMLİK TAKIP ENGELLİLER ANKETİ YAPIYORUZ DİYENLER VAR APARTMANLARIN DIŞ/İÇ ZİLLERİNİ ÇALAN BU İNSANLAR APARTMAN SAKİNLERİNİN CAN VE MAL GÜVENLİKLERİNİ TEHLİKEYE ATMAKTADIRLAR APARTLANLARA BAĞIŞ/ANKET BAHANESİ İLE GİRMELERİ KATLARI DOLAŞMALARI KANUNLARLA YASAKLANMALIDIR SON 2 YILDA BEŞ DAFA BU İNSANLARLA KARŞILAŞTIM BAZILARIYLA TARTIŞTIM TELEVİZYONLARDA TARTIŞMA PROGROMLARINA BU KONULAR DİLE GETİRİLMELİ SAYIN VEKİLLERİMİZİN APT SAKİNLERİNİN MAL VE CANLARINI KORUYUCU YASALAR ÇIKARMALARI SAĞLANMALIDIR BİR VEKİL BANA SUREKLİ MESAJLAR GÖNDRREREK CUMAMI BERAT MEVLÜT GECELERİNİ KUTLAMA MESAJI GÖNDERECEĞİNE SORUNLARA ÇÖZÜM GETİRMELİDİR O BANA MESAJ GÖNDERİYOR BEN ONA ŞIKAYETLERİMİ İLETEMİYORUM