BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Koronadan daha büyük tehlike: Yüz binlerce insan ölecek!----

Koronadan daha büyük tehlike: Yüz binlerce insan ölecek!

 Koronadan daha büyük tehlike: Yüz binlerce insan ölecek!
08 Eylül 2021 - 13:05 www.finansgundem.com

Yoksul ülkelerde korona virüs salgınından kaynaklı aksamalar diğer hastalıkların tedavisini de etkiledi. Küresel bir yardım fonu yüz binlerce kişinin tedavi edilmeyen tüberkülozdan ölebileceğini açıkladı.

Cenevre merkezli bir küresel yardım fonu, yoksul ülkelerin sağlık sistemlerinde korona virüs salgınının neden olduğu aksaklıklar nedeniyle yüz binlerce kişinin tedavi edilmeyen tüberkülozdan ölebileceğini açıkladı.

Özellikle Afrika ve Hindistan gibi ülkelerin hastanelerinde tüberküloz, AİDS ve diğer hastalıklar için kullanılan klinik, personel ve teşhis cihazlarının Kovid-19 için konuşlandırılması sağlık sisteminde ciddi aksamalara neden oldu.

(Güney Afrika, Cape Town'da hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle mobil klinikler kuruluyor.)

Hürriyet'teki habere göre; Yayınlanan 2020 yılı yıllık raporu ilaca dirençli tüberküloz tedavisi gören kişi sayısının %19 düştüğünü gösterdi. HIV önleme programları ve hizmetlerinde ise %11'lik bir düşüş bildirildi.

YÜZBİNLERCE İNSAN ÖLECEK

Yardım fonunun yöneticisi Peter Sands Reuters'a yaptığı açıklamada tüberküloz ve AİDS'den kaynaklı ölümlerin Kovid-19'dan çok daha yüksek olacağını belirterek, "2020'de 2019'a göre yaklaşık bir milyon daha az insan tüberküloz tedavisi gördü ve korkarım bu kaçınılmaz olarak yüz binlerce insanın öleceği anlamına geliyor" dedi

ÇARPMA ETKİSİ YAPIYOR

Sands diğer hastalıkların tedavisindeki düşüşün, Kovid-19'un etkisiyle çarpma etkisi yapacağına dikkat çekerek, "Başarı için sadece Kovid-19'un kendisine bağlı ölümlerdeki azalmaya değil, Kovid-19'un toplam etkisine bakmalıyız." dedi.

Nijerya'da kolera salgınında ölenlerin sayısı artıyor!

 

Yeni salgın: Aşısı yok! İlk kurban 12 yaşında...

 

Yarasalardan bulaşan Nipah virüsü nedir, belirtileri nelerdir?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)