BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüsten sonraki tehlike: Beyin sisi...----

Korona virüsten sonraki tehlike: Beyin sisi...

Korona virüsten sonraki tehlike: Beyin sisi...
05 Kasım 2021 - 16:53 www.finansgundem.com

Kanada’daki Rotman Araştırma Enstitüsü ve California’daki California Ulusal Primat Araştırma Merkezi’nden araştırmacılar, korona virüs geçirmiş kişilerde hafıza ve düşünme kaybına yol açabilecek ‘beyin sisi’ne rastlanabileceğini açıkladı.

Kanada'da yapılan yeni bir araştırma, Kovid-19'un uzun vadeli etkileri arasında beyin sisinin de olabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, bu bilişsel bozukluğun burundan beyne ulaşan virüs nedeniyle oluştuğu görüşünde...

Sözcü'deki habere göre; Araştırmacılar, Kovid-19 virüsünün burundan beyine ulaştığını ve burada da bilişsel bozukluklara meydana olduğunu belirledi. NBC News’da yer alan habere göre bilişsel bozukluk belirtileri gösterme olasılığı en yüksek olan hastaların Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılanlar olduğu belirlendi.

AYLARCA DEVAM EDEBİLİR

Daha önce Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin belirttiğine göre de Kovid-19'un uzun vadeli etkilerinden biri “beyin sisi” veya düşünme ve konsantre olma zorluğu. Araştırmalar beyin sisinin koronavirüs geçirildikten sonra aylarca devam edebileceğine işaret ediyor. Bu sorun yoğun bakımda yatan hastalarda ise daha fazla görülüyor.

Araştırmacılar, bir kişinin beyninin, onu virüslerden ve diğer yabancı cisimlerden koruyan doğal bir bariyer oluşturduğunu belirtirken, yeni araştırmalar, Kovid-19 virüsünün burundan girerek bu engeli aşabildiğini ortaya çıkardı.

Toronto merkezli araştırma ekibi, Kovid hastalarının enfeksiyondan sonra 7 aylık süreçte benzer bilişsel sorunlarla karşılaşabildiğini aktardı.

Pfizer’dan korona virüsü hapı: Ölüm riskini yüzde 89 azaltıyor

 

Korona virüsün geyiklere bulaşması ne anlama geliyor?

 

Uzmanlar uyardı: 2 doz Sinovaclılar aşısız sayılıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)