BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüse karşı D vitamini----

Korona virüse karşı D vitamini

Korona virüse karşı D vitamini
26 Eylül 2020 - 17:02 www.finansgundem.com

ABD'de Boston Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma D vitamininin korona virüse yakalanma riskini yarı yarıya azalttığını ortaya çıkardı.

ABD'deki yeni bir araştırmaya göre, yeterli D vitamini seviyesine sahip hastaların korona virüs kaynaklı enfeksiyon riskinin diğer hastalara kıyasla daha düşük olduğu tespit edildi.

ABD’de Boston Üniversitesi tıp fakültesinin yeni araştırmasında, D vitamini yeterliliği olan kişilerin korona virüs kapma ve ölme olasılığının düşük olduğu tespit edildi.

PLOS One adlı akademik dergide yayımlanan çalışmada, korona virüs rahatsızlığıyla hastaneye yatırılan 235 hastadan D vitamini düzeylerini ölçmek için kan örnekleri alındı.

40 yaşın üzerindeki hastalarda, yeterli D vitamini seviyesine sahip olanların, eksik olan hastalara göre ölme olasılığının yüzde 51'den daha düşük olduğu belirtildi.

Kısa süre önce yeterli D vitamininin korona virüse yakalanma riskini yüzde 54 azaltabileceğine yönelik başka bir çalışma yayımlayan Dr Michael Holick, vitaminin üst solunum yollarını etkileyen diğer virüslere karşı da yardımcı olabileceğini savunuyor.

'Korona virüs artık daha bulaşıcı ama daha ölümcül değil'

 

Korona virüs vakalarının en yoğun olduğu yaş grubu açıklandı

 

Korona virüs vaka sayısında ilk 40 ülke! Çin bu listenin dışına çıkmak üzere

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)