BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüse karşı '9 derece' önlemi----

Korona virüse karşı '9 derece' önlemi

Korona virüse karşı '9 derece' önlemi
18 Haziran 2022 - 17:34 www.finansgundem.com

Hint ve İskandinav bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma birisiyle konuşurken kafayı 9 derece çevirmenin virüsün bulaşmasını engellediği sonucunu ortaya koydu.

Hindistan Bilim Enstitüsü’nde görevli bilim insanları ile birlikte Nordik Teorik Fizik Enstitüsü ve Uluslararası Teorik Bilimler Merkezi’nin ortak çalışması sonucunda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

Flow isimli bilimsel dergide yayınlanan araştırmada birisiyle konuşurken göz temasını sağlayarak kafayı 9 derece çevirmenin korona virüsü bulaşmasını engellediği bulgusuna ulaşıldı. Bilim insanları bireyler konuşurken havaya saçılan partiküllerin hareketini izleyerek bilgisayarla simülasyon yaptı.

Uzmanlar maskesiz iki insanın 45-90-180 santimetre uzaklıkta konuşmalarını inceledi. Bir dakikalık konuşma sırasında havaya saçılan partikülleri analiz eden uzmanlar farklı sonuçlara ulaştı. Konuşan kişiler arasındaki boy farkının da önemli bir faktör olduğuna dikkat çekilirken, araştırmayı yürüten Sourabh Diwan, “Konuşmak karmaşık bir aktivite ve insanlar konuştuğunda virüsün bulaşma riskini gözden kaçırıyor” dedi.

Bilim insanları konuşurken kafayı biraz çevirmenin riski azalttığını da açıkladı.
(Sözcü)

Çin ekonomisi, Kovid-19 salgını etkilerini mayıs ayında da hissetti

Fransa’da 51 bin korona vakası görüldü

Korona virüsü barda 200 kişiye bulaştırdı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)