BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs yaşa bakmıyor----

Korona virüs yaşa bakmıyor

Korona virüs yaşa bakmıyor
01 Nisan 2020 - 17:04 www.finansgundem.com

Korona virüsün sadece yaşlıları etkilediği efsanesi artık geçerliliğini yitirmiş durumda. Virüs genç ve sağlıklı insanları da öldürüyor

Korona virüsün dünya çapında bir salgın haline gelmeden önce ortaya çıkan veriler hastalığın sadece yaşlılar üzerinde etkili olduğu yanılgısını ortaya çıkardı. Fakat euronews'in haberine göre hastalığın boyutu o kadar ciddi ki virüs genç ve sağlıklı kişilerin de hayatlarına son verebiliyor.

Pandemi ilan edildikten sonra hükümetlerin aldığı önlemler de çoğunlukla yaşlıları ve kronik rahatsızlıkları olanları korumayı amaçlıyordu. Oysa dünyanın dört bir yanından gelen haberler, Kovid-19'un ne yaş ne de sağlık durumunu tanıdığını gösterdi.

En genci 12 yaşında, hepsi sağlıklı

Salı günü, Belçika'da 12 yaşındaki bir kız çocuğunun Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu. İsmi açıklanmayan çocuk, Avrupa'da şu ana kadar salgında kaybedilenlerin en genci olarak kayıtlara geçti.

16 yaşındaki Julie de hastalığa yenik düşenlerden oldu. Paris'te, 26 Mart'ta yaşamını yitiren genç kız Fransa'da Kovid-19'dan ölen en genç isim oldu, hiç bir hastalığı yoktu.

Portekiz'de de korona virüse yakalanarak hastaneye kaldırılan 14 yaşındaki çocuk, 29 Mart'ta hayatını kaybetti. Vitor Godinho adlı gencin bağışıklık sistemini zayıflatabilecek olan sedef hastalığı dışında hiç bir rahatsızlığı olmadığı ifade edildi.

İspanya'da korona virüs vaka sayısı 100 bini aştı


İngiltere'nin başkenti Londra'da 13 yaşındaki İsmail Mohamed Abdulwahab ve 19 yaşındaki Luca Di Nicola, ülkede Kovid-19'dan dolayı ölen en genç isimler oldu. İkisinin de bilinen bir sağlık problemi yoktu.

Perşembe günü nefes darlığından hastaneye kaldırılan lise öğrencisi İsmail, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Hastanede uygulanan yasaklar nedeniyle ailesi, pazartesi günü yaşamını yitiren İsmail'in son anlarında yanında olamadı.

İtalyan asıllı 19 yaşındaki Luca Di Nicola da sağlıklı bir gençti. Kovid-19 teşhisi konulan Di Nicola, geçtiğimiz salı günü hastaneye kaldırıldıktan yarım saat sonra hayata veda etti.

DSÖ uyarmıştı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19'un insanların yaşına bakmadığını ve gençlerin de risk altında olduğunu duyurarak kalabalık ortamlardan uzak durulması çağrısını sıkça yineliyor.

İki hafta önceki basın toplantısında gençlere seslenen DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, gençlerin virüse görünmez olmadığını hatırlattı ve 50 yaşın altındakilerin de ciddi şekilde rahatsızlanabileceğini hatta hastalığın ölümle sonuçlanabileceğini söylemişti.

Korona virüs nedeni ile ölen çalışandan işveren sorumlu mudur?

 

Çin vahşi hayvan eti yiyenlere ceza verecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.01 Nisan 2020 18:18

    65 YAŞ VE ÜZERININ SÜRESİ BİLE BELİRTMEDEN EVDEN DIŞARI ÇIKMASININ YASAKLANMASI HAKSIZLIKTIR ADALETSİZLIKTIR KARANTİNA SÜRESİ DAHİ 14 GÜNDÜR GÜNDE BİR SAAT BANKADAN PARA ÇEKME ALİŞVERİS IMKANI TANINMALI İDİ SANKİ VASİ TAYİN ETMİŞİZ GIBI PARAMIZI ÇEKİP GETİRECEKLER DENİYOR YA PARAYI ÇEKTİKTEN SONRA GETİRMEZLER İSE AY SONUNU GETİRMEK İÇIN MARKET/PAZAR FİYAT ARASTIRMASI YAPMADAN ALIŞ VERİŞ YAPMAM BEN VEKİL/BAKAN MAAŞI ALMIYORUM