BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin vahşi hayvan eti yiyenlere ceza verecek----

Çin vahşi hayvan eti yiyenlere ceza verecek

Çin vahşi hayvan eti yiyenlere ceza verecek
01 Nisan 2020 - 16:46 www.finansgundem.com

Çin'de korona virüs salgını nedeniyle vahşi hayvan ticaretinin yasaklanmasının ardından bu pazarların yoğun olduğu Guangdong eyaletinde, vahşi hayvan tüketmeye devam edenlere de para cezası getiren düzenlemeyi kabul etti.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği Twitter'dan yaptığı açıklamada, Guangdong eyaletinin Çin merkezi yasama organının; yaban hayatı ticaretini yasaklamak, vahşi hayvanların avlanmasını ve tüketimini durdurmak üzere aldığı karara ek yeni bir düzenleme yayımladığını duyurdu.

Düzenlemenin 1 Mayıs'ta yürürlüğe gireceği belirtilen açıklamada, vahşi hayvan tükettiği tespit edilenlerin hayvan veya hayvansal ürünlerin piyasa değerinin azami 20 katına kadar para cezasına çarptırılabileceği ifade edildi.

Düzenlemenin evcil hayvanlara ilişkin de kısıtlamalar içerdiği, bazı kuş ve sürüngen türleriyle, halk sağlığı için risk oluşturan veya ekolojik denge açısından tehlike arz eden hayvanların evcilleştirilmesini yasakladığı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu kararın; şubatta Çin’in merkezi yasama organı tarafından alınan ve ülke genelini kapsayan kararı pekiştirir nitelikte olduğunun altı çizildi.

Kovid-19 o pazarlara gidenlerde görülmüştü

Guangdong eyaleti, vahşi hayvan pazarlarının yoğun olduğu bir eyalet olarak biliniyor.

Dünya çapında salgına yol açan yeni tip korona virüs, ilk kez Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde bu türden hayvanların ve hayvansal ürünlerin de satıldığı gıda pazarını ziyaret edenlerde görülmüştü.

Yarasalarda bulunan bir betakoronavirüsün mutasyona uğramış hali olan virüsün, yarasalardan pangolin veya yılan gibi bir sürüngen aracılığıyla insanlara bulaştığı tahmin ediliyor. 

İtalya'da şarkılar yerini sessizliğe bıraktı

Korona virüs en çok hangi hastalığı olanları öldürüyor

İspanya'da korona virüs vaka sayısı 100 bini aştı

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Düşünen deli 01 Nisan 2020 18:33

    Bu cin mallarina boykot yapmamiz lazim bizle dalga geciyorlar dünya saglik örgütü tarafindan defalarca uyaril mislar sonuç is mizi kaybetik ekmegimizi kaybettim krediler patladi kartlar patlak daha ne olsun çin giribi bu

  • Asıl virüs Pis İnsan01 Nisan 2020 18:21

    İnsan fıtratına aykırı yaşayan pis insanlar sadece kendilerine değil tüm dünyanın başına bela oluyor..Yeme,içme,cinsellik,..vs. berbat alışkanlıklar sonrasında AIDS, sars, mars, corana..ne ararsan..Dur bakalım daha neler çıkacak?.