BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs işbirlikçisi proteinler!----

Korona virüs işbirlikçisi proteinler!

Korona virüs işbirlikçisi proteinler!
24 Nisan 2020 - 18:06 www.finansgundem.com

ABD'deki bir araştırmada korona virüsün, insan hücrelerine girmesine yardım eden iki proteini dışa vuran hücrelerin peşine düştüğü ortaya çıkarıldı.

Amerikalı bilim insanları, tüm dünyada salgına neden olan yeni tip korona virüsün (Kovid-19), belirli hücreleri hedef aldığının göründüğünü ortaya koydu. ScienceDaily'nin haberine göre, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde görevli uzmanların yürüttüğü çalışmanın ayrıntıları Cell dergisinde yayımlandı.

Uzmanların, araştırma çerçevesinde, farklı hücre türlerinde bulunan Ribonükleik Asit (RNA) verisini kullanarak, yeni tip korona virüsün insan hücrelerine girmesine yardım eden iki proteini dışa vuran hücrelerin peşine düştüğü belirtildi.

Araştırmada, akciğerde, geniz yolunda ve bağırsaklarda hücre alt kümelerinin, her iki proteini de diğer hücrelerden çok daha fazla dışa vurduğu görüldü.

Bilim insanlarının, yeni tip korona virüsün her birini enfekte edebileceğine ilişkin daha önce ortaya koyulan kanıt doğrultusunda bu organları incelemeyi seçtiği ve bulgularını, enfekte olmamış organlardan alınan hücre tipleriyle karşılaştırdığı belirtildi.

İngiltere'de bilanço artıyor

YENİ TEDAVİLER İÇİN UMUT OLABİLİR

Uzmanlar, geniz yolunda yeni tip koronavirüsün hücreleri enfekte etmek için kullandığı iki proteinin RNA'larını dışa vuranların, mukus üreten goblet salgı hücreleri olduğunu keşfetti.

Akciğerlerde bunların, alveolleri açık tutmakla sorumlu tip 2 pnömositler, bağırsaklarda da bazı besinlerin emiliminden sorumlu emici enterositler olduğu gözlendi.

Bulguların, Kovid-19 konusunda yeni tedaviler geliştirmeye çalışan bilim insanlarına yol göstermesi ümit ediliyor. (ntv)

ABD'de ağır bilanço: Korona virüs nedeniyle 3 bin 178 kişi daha öldü

AB, koruyucu ekipman ihracatına sınırlamayı uzattı

Salgın sonrası AB, DSÖ gibi örgütler sorgulanacak

İngiltere'de kahve kıtlığı başladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)