BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs Çin'de yeni milyarderler çıkarıyor----

Korona virüs Çin'de yeni milyarderler çıkarıyor

Korona virüs Çin'de yeni milyarderler çıkarıyor
26 Şubat 2020 - 13:58 www.finansgundem.com

Korona virüs nedeniyle ilaç sektörü ve online eğlence sektöründe önemli bir artış yaşanıyor. Çin'de ortaya çıkan yeni milyarder sayısı ABD'yi geride bıraktı.

Çin'de ABD'ye kıyasla 3 kat daha fazla yeni milyarder ortaya çıktı. Çin’de, korona virüs salgını nedeniyle ilaç ve online eğlence sektörleri önemli bir artış yaşandı. Bu artıştan faydalanan Çinli girişimciler dünyanın en zengin insanları sıralamasında, Amerikalı milyarderleri geride bıraktı.

2020 Hurun Global Rich List'in yayımladığı rapora göre, Hong Kong ve Tayvan dahil Çin coğrafyasında, 31 Ocak’tan bugüne kadar 182 yeni milyarder çıktı. Bölgedeki toplam milyarder sayısı 799'a ulaştı. ABD'de de ise aynı dönemde 59 yeni milyarder çıkabildi.

 Rapora göre Çin'de yeni bir korona virüsün patlak vermesi dünyanın en büyük ikinci ekonomisine zarar verirken, aynı zamanda Çinli şirketlerin online eğitim, online oyunlar ve aşılardaki hisse değerlemelerini artırdı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)