BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKorona virüs aşı savaşları: Tek doz yeterli olmayacak----

Korona virüs aşı savaşları: Tek doz yeterli olmayacak

Korona virüs aşı savaşları: Tek doz yeterli olmayacak
31 Ağustos 2020 - 17:20 www.finansgundem.com

Dünya genelinde milyonlarca kişi, yeni tip korona virüs aşısının piyasaya sürülmesini bekliyor, ancak insanların bir değil iki doz aşıya ihtiyacı olması ise muhtemel.

CNN’in haberine göre, ABD'deki Vanderbilt Üniversitesi'nde Sağlık Politikası Profesörü olan Dr. Kelly Moore açıklamasında, "Hiç şüphe yok ki, bu insanlık tarihindeki en karmaşık ve en büyük aşılama programı olmasının yanı sıra daha önce denemediğimiz bir düzeyde çaba ve gelişme düzeyi gerektirecek” ifadelerini kullandı.

Şimdiye dek ABD hükümetinin korona virüs aşısı bulma sözünü yerine getirmesi amacıyla oluşturulan ''Warp Speed'' isimli proje için Moderna ve Pfizer şirketleri, büyük ölçekli araştırma yürütüyorlar. Her denemedeki 30 bin gönüllü, 21 gün arayla Moderna ve Pfizer'den iki doz aldı.

İngiliz ilaç şirketi AstraZeneca'nın bu ay üçüncü denemelerine başlaması bekleniyor. Birinci ve ikinci denemelerde 28 gün arayla hastalara iki doz verildi.

Amerikan şirketi Novafex’de üçüncü aşama denemelerine başlamadı, ancak önceki deneylerinde iki doz kullandı. Amerikan şirketi Johnson & Johnson’a gelince, bazı katılımcılar bir doz, diğerleri ise iki doz alacak.

Fransız ilaç şirketi Sanofi ise, aşısının bir veya iki dozda olup olmadığını açıklamadı.

Su çiçeği ve hepatit C'ye karşı çocukluk çağı aşıları dahil olmak üzere birçok aşının iki doz gerektirmesi nedeniyle, muhtemel korona virüs aşısının iki doza ihtiyaç duyması şaşırtıcı değildir.

Korona virüste korkutan gelişme

Korona virüse karşı peynir tüketin!

AB, Türkiye'yi ′riskli ülkeler′ listesinden çıkarmadı

Dünya çapında Kovid-19 vaka sayısı 25 milyonu aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)