BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs akciğerin yapısını bozarak haftalarca direniyor----

Korona virüs akciğerin yapısını bozarak haftalarca direniyor

Korona virüs akciğerin yapısını bozarak haftalarca direniyor
04 Kasım 2020 - 13:45 www.finansgundem.com

King’s College London'dan Prof. Mauro Giacca, "Hasta, korona virüsünü atlatsa bile bıraktığı hasar çok büyük oluyor. Akciğer hücrelerinde yarattığı yapısal değişiklikler haftalarca veya aylarca süren semptomları açıklıyor" dedi.

Korona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, worldometers'ın verilerine göre 47 milyondan fazla insana bulaştı. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 1.2 milyona ulaşırken, hastalığın uzun dönemli etkileri ise uzmanların üzerinde durduğu en önemli konulardan biri.

King's College London’dan Prof. Mauro Giacca ve ekibi korona virüsünün yarattığı uzun dönemli tahribatlara ilişkin bir çalışmaya imza attı. Ekip, İtalya’nın Trieste Üniversite Hastanesi’nde Şubat ve Nisan ayları arasında hayatını kaybeden 41 hastanın verilerini inceledi.

İstanbul'da Kovid toplantısı: Erken mesai düzenlemesi

SADECE HÜCRELERİ ÖLDÜRMÜYOR

Hastaların akciğer, kalp, karaciğer ve böbreklerinden örnekler mercek altına alındı. Giacca, “Elde ettiğimiz bulgular Kovid-19’un sadece enfekte ettiği hücreleri öldüren bir hastalık değil, yapısını bozduğu hücrelerin akciğerlerde uzun süre direnmesini sağladığını ortaya koyuyor” dedi.

Diğer organlarda büyük çaplı bir tahribat görmediklerini belirten Prof. Giacca, “Kovid-19 vakalarının neden bu kadar uzun sürdüğünü akciğer hücrelerindeki yıkım gösteriyor. Hasta, korona virüsünü atlatsa bile bıraktığı hasar çok büyük oluyor. Akciğer hücrelerinde yarattığı yapısal değişiklikler haftalarca veya aylarca süren semptomları açıklıyor” ifadelerini kullandı.

‘BEYİN SİSİ’ ETKİSİ

Son dönemde yapılan pek çok araştırma korona virüsünü atlatan hastaların uzun süre geçmeyen belirtilerle boğuşmasını konu alıyor. Bu çalışmalara göre hastalar yorgunluk, ‘beyin sisi’ adı verilen odaklanma ve hafıza problemleri, nefes alıp vermede güçlük gibi sorunlar yaşıyor.

ABD’de kovid-19 ve grip salgınına aynı anda yakalanan ilk vaka

Kovid-19 zengin ülkelerde 5 kat daha fazla öldürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)