BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’de kovid-19 ve grip salgınına aynı anda yakalanan ilk vaka----

ABD’de kovid-19 ve grip salgınına aynı anda yakalanan ilk vaka

ABD’de kovid-19 ve grip salgınına aynı anda yakalanan ilk vaka
03 Kasım 2020 - 15:29 www.finansgundem.com

Kovid-19 salgını ile gribe aynı zamanda yakalanılmasına karşı uyarılar devam ederken, ABD’de bir vatandaşın test sonuçlarının her iki salgın için de pozitif çıkmasının üzerine ülkede iki bulaşıcı virüse aynı anda yakalanan ilk vaka kaydedildi.

Kaliforniya’nın Solano County bölgesi yetkilileri tarafından yapılan basın açıklamasında, "65 yaşın altındaki bir hastaya yapılan test sonucu iki salgına yakalandığının tespit edildiği ve bunun Amerika'daki ilk çift tanı olduğu" bildirildi.

Solano County bölgesinden sağlık yetkilisi Bela Matyas konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İki virüs de bazı benzer semptomlara sahip. Grip semptomları Kovid-19’un erken semptomları gibi olabilir. Bu durum grip semptomları gösteren kişilere Kovid-19 testi yapılması gerekebileceği anlamına gelir. Bu kişilerin test sonuçlarını beklerken evde kalmaları ve izole edilmeleri gerekir. İnfluenzanın farklı virüslerin neden olduğu Kovid-19 gibi olmadığının ve aynı şekilde farklı virüslerin neden olduğu soğuk algınlığı ile aynı olmadığının da altını çizmek gerekir.”

WKRN TV istasyonuna göre, iki salgına da yakalanan kişiye Nashville şehrinin güneyindeki Maury Bölgesel Tıp Merkezi'nde teşhis kondu. Merkez’in tıbbi direktörü Martin Chaney yaptığı açıklamada, 

"Bir solunum hastalığı olan grip olduğunuzda ve solunum sistemini de etkileyen Kovid-19’a yakalandığınızda bu bireylerin nefes darlığı ile birlikte tehlikeli bir solunum bileşeninden mustarip olması gerekir ve bu iki salgına yakalananlarda solunum yetmezliği görülme olasılığı çok yüksektir” diye konuştu.

 Sağlık yetkilileri "Genel olarak Kovid-19 salgını gripten 10 kat daha ölümcül" uyarısında bulunurken, iki sağlık yetkilisi bu durumdan korunmak için grip aşılarını tavsiye etti. Solano County bölgesinden sağlık yetkilisi Bela Matyas ise, "aşılamanın sadece gribe yakalanma riskini azaltmakla kalmayıp aynı zamanda hastanede yatma riskini de azaltacağını, yani grip aşısının bir miktar koruma sağlayacağını” vurguladı.

Korona virüs haritasında mavi bölge uyarısı

 ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield, bu yılın başlarında tıbbi internet sitesi Medscape ile yaptığı röportajda, "ABD, Kovid-19 salgını ve grip mevsiminin denk gelmesi nedeniyle şu ana kadarki en kötü sağlık kriziyle karşı karşıya kalabilir" ifadelerini kullanmıştı. Redfield açıklamasında, koronavirüs salgınını engellemek için alınacak önlemlerin gribin yayılmasını önlemeye yardımcı olacağı yönündeki umudunu dile getirdi. Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü üyesi ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, geçen ay yaptığı açıklamada Güney Yarımküre'de çok hafif bir grip mevsimi yaşandığını belirterek bu durumun sosyal mesafe ve maske takmak gibi koronavirüsü azaltmaya yönelik alınan önlemler nedeniyle olabileceğini vurguladı.

Diğer taraftan, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kuzey yarım kürede grip mevsimi beklentisiyle bu önlemlere uyulması gerektiğine dikkati çekerek, “iki virüsün sağlık üzerindeki tehlikesi" konusunda uyardı.

WHO Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Sağlık Programları Direktörü Dr. Rana el-Hacce, 29 Ekim'de düzenlenen sanal basın toplantısında bu uyarıların anlamına dikkati çekerek, “grip vakalarının sağlık sistemleri üzerindeki yükü artıracağına dair endişeler olduğu düşünüldüğünde, mevsimsel grip aşısı yaptırmanın öneminin” altını çizdi. Dr. Rana el-Hacce açıklamasında, “WHO, bu yıl grip aşısı olmaları için sağlık çalışanlarına ve yaşlılara öncelik verilmesi yönünde tavsiyelerde bulunuyor” dedi.

Mısır'daki Zewail Bilim ve Teknoloji Şehri’nde Viroloji Profesörü olan Dr. Tamer Salim, yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

“İki salgına yakalanma riskinin olduğu bir dönemde grip aşısı olmak grip salgınına karşı bir miktar koruma sağlar ve bu kendi başına yararlı olur. Bu durumdan dolayı hastanın iki virüs arasındaki semptomların benzerliği nedeniyle duyacağı endişeyi de azaltır. Bu sorun sağlık sistemleri üzerinde baskı yaratabilir. Çünkü semptomların benzerliği ancak testlerle çözülebilir ve bu da sağlık sistemlerinin zamanını alarak daha çok çalışmasına neden olur ve Kovid-19 hastalarına sunulan hizmetlerde aksaklık yaşanmasına sebep olabilir.”

Kovid-19 zengin ülkelerde 5 kat daha fazla öldürüyor

 

Gribe karşı bu otlar yok satıyor

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)