BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Korkarım Kobani düşecek'----

'Korkarım Kobani düşecek'

'Korkarım Kobani düşecek'
09 Ekim 2014 - 05:47 www.finansgundem.com

ABC News'a açıklama yapan ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, IŞİD'in kısa sürede Kobani'yi alabileceğini söyledi

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, ABC News’e verdiği söyleşide; Türkiye’nin sınırın kendi tarafına IŞİD’in geçişini önlemek için güç yerleştirdiğini belirterek “IŞİD bunu (Türkiye’ye saldırmak) yapmayacak kadar akıllıdır” dedi.

Dempsey, IŞİD’in kısa sürede Türkiye sınırındaki Kobani’yi alabileceğini söyledi. “Korkarım ki Kobani düşecek” diyen Dempsey, IŞİD’in Kobani’yi Kürtlerden alması halinde Suriye’nin kuzey sınırının büyük bölümünü kontrol edeceğine dikkat çekti.

ABD’nin, IŞİD güçlerini Kobani’den püskürtmek için hava saldırısı düzenlediğini belirten Dempsey, saldırıların sınırlı etkisinin olduğunu kabul etti. Dempsey, “IŞİD, düşmanını öğreniyor ve nasıl manevra yapılacağını ve nüfusu nasıl kullanacağını ve gizleneceğini biliyor” dedi.

‘Türkiye’ye de tehdit’

Öte yandan, Birleşmiş Milletler’in Suriye temsilcisi Staffan de Mistura, “IŞİD’le mücadele konusunda ciddiysek Kobani’ye yardım etmeliyiz. Sınırın neredeyse tümünü IŞİD’in kontrol etmesi Türkiye’yi de riske sokar” dedi. Türkiye’nin Kobani’den kaçanlara insani yardım alanındaki çabalarını öven Mistura, “Ancak şu an ihtiyaç olan somut eylemdir. Eğer IŞİD Kobani’yi alırsa büyük bir insani trajedi ve katliam yaşanması söz konusu. Ayrıca Türkiye’yi de tehdit eder hale gelecekler. Kararı Türkiye’ye bırakıyorum” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)