BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Konut ve ihtiyaç kredilerinde artış sürecek!' ----

'Konut ve ihtiyaç kredilerinde artış sürecek!'

'Konut ve ihtiyaç kredilerinde artış sürecek!'
02 Temmuz 2021 - 14:54 www.finansgundem.com

TCMB: Bireysel kredilere ilişkin beklentiler, konut ve diğer bireysel kredi türlerinde talebin artmaya devam edeceği, taşıt kredilerinde ise talebin temelde aynı kalacağı yönündedir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçlarında bireysel kredilere ilişkin beklentiler, konut ve diğer bireysel kredi türlerinde talebin artmaya devam edeceği, taşıt kredilerinde ise talebin temelde aynı kalacağı yönünde oldu.

TCMB Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçlarını yayımladı.

Ankette şu sonuçlar ortaya çıktı:

"2021 yılının ikinci çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere kullandırdıkları kredilere uyguladıkları standartları temelde aynı bıraktığı görülmekle birlikte, alt kırılımlar incelendiğinde, küçük ve orta ölçekli işletmelere verilen kredilerde, uzun vadeli kredilerde ve yabancı para cinsinden açılan kredilerde sıkılaşma olduğu gözlenmektedir.

Bireysel krediler için de standartların tüm kredi türlerinde aynı kaldığı gözlenmektedir. 2021 yılının üçüncü çeyreği için bankaların beklentisi, genel olarak işletme kredilerine uygulanan standartların temelde aynı bırakılacağı yönündedir. Bireysel kredilerde de beklenti,  tüm kredi türlerinde standartların temelde aynı kalacağı yönündedir.

Anket sonuçları kredi talebi açısından incelendiğinde, 2021 yılının ikinci çeyreğinde, tüm işletme kredi türleri için talepte artış olduğu görülmektedir. Bireysel kredi türlerinde konut ve diğer bireysel kredi taleplerinde, bir önceki dönemin aksine, talepte artış olduğu, taşıt kredilerinde ise talebin temelde aynı kaldığı görülmektedir. 2021 yılının üçüncü çeyreği için beklenti, yabancı para cinsinden açılan krediler hariç tüm işletme kredi türlerinde talebin artacağı yönündedir.

Bireysel kredilere ilişkin beklentiler, konut ve diğer bireysel kredi türlerinde talebin artmaya devam edeceği, taşıt kredilerinde ise talebin temelde aynı kalacağı yönündedir.

Bankaların fon sağlama imkânlarının gelişimi incelendiğinde, yılın ikinci çeyreğinde yurt içi fonlama koşullarının sıkılaşmaya, yurt dışı fonlama koşullarının ise az da olsa gevşemeye devam ettiği görülmektedir. 2021 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin beklentiler, yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarında gevşeme olacağı yönündedir."

TCMB: Enflasyon oynaklığının geçici olacağını tahmin ediyoruz

Finans dışı firmalar 158,7 milyar dolar döviz açığı verdi

21 faizsiz konut şirketi tasfiye edildi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)