BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonut kredisi son çare ----

Konut kredisi son çare

Konut kredisi son çare
02 Kasım 2013 - 08:52 www.finansgundem.com

Türkiye’de alınan konut fiyatının yüzde 75’ine kadar banka kredisi kullanılabilmesine karşın bunun gerçekleşme oranının yüzde 50’nin altında kaldı

Gayrimenkul sektörüyle ilgili açıklamalarda bulunan Cushman Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, Türkiye’de alınan konut fiyatının yüzde 75’ine kadar banka kredisi kullanılabilmesine karşın bunun gerçekleşme oranının yüzde 50’nin altında kaldığını belirtti.0Sur, “Türk halkı, konut alımında öz kaynaklarına, aile servetine, düğünde takılan altınlarına varıncaya kadar tüm imkânlarını seferber ediyor. Babadan, deden kalma bağ bahçe varsa onu satıyor ancak son noktada banka kredisine başvuruyor” dedi.
Faizde psikolojik sınır 1.2
Türkiye’de konut kredisinde yeniden yapılandırmanın da önünün açık olduğunu hatırlatan Sur, bugün itibarıyla sektörde hiçbir risk görülmediğini bildirdi.
Türkiye’de gayrimenkul fiyatlarının halen gelişmiş batı piyasalarına oranla düşük olduğuna işaret eden Sur, “Ancak bu bir günde kapanacak fark değil, büyümeye paralel olarak Türkiye ekonomisi cazibe, çekim merkezi olana kadar sürecek. Özellikle dış yatırımcının ilgi odağı haline döndüğünde göreceğiz ki rakamlar daha da yukarı doğru gidecek” diye konuştu.
Faiz oranında psikolojik sınırın 1.2 olabileceğini anlatan Sur, “1.2’ye kadar çok fazla sıkıntı olacağını zannetmiyorum. 1.2’den sonra da aylık bazda faiz oranları Mortgage veya konut sektörü açısından çok büyük risk doğurmaz. Ancak insanlar ‘Acaba ne oluyor, ekonomide duraklama mı başlıyor’ ya da  ‘Kriz kapıyı mı çalıyor’ noktasında tedirgin olacağından belki bir miktar etkilenebilirler” dedi.  
Yeni reklam filminde sultan konsepti kullandı
Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle Florya’nın son büyük arazisinde hayata geçirdiği KoruFlorya ekim ayında yeni reklam filmiyle ses getirdi. Creative ajans olarak Vietnam Ajans ile çalışan projenin çekimleri tam bir gün sürdü.
KoruFlorya, ev sahiplerine vadettiği lüks ve konforu yeni reklam filminde işledi. Bir Osmanlı sultanının KoruFlorya’da yakaladığı ihtişam ve konforu anlatan reklam filmi için yaklaşık 50 kişi görev aldı. 15 gün hazırlık süreci sonunda çekilen reklam filminin yönetmenliğini ise, Melih Eryılmaz yaptı.
298 konut bulunuyor
Toplam inşaat alanı 280 bin metrekare olan projede, 301 mağazaya yer veriliyor. 298 konutun bulunduğu projede, 52 adet farklı tipte daire sunuluyor. 3 bin metrekaresi sosyal alana ayrılan KoruFlorya’da, ortak aktivite ve toplantı salonları, çocuk oyun alanları, fitness center, pilates ve yoga stüdyoları gibi donatılara yer veriliyor.
Ödüllü projenin yüzde 30’una ön talep topladı
1939 yılında kuyumculuk ile başlayarak bugün finans gayrimenkul ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Altunbüken Holding, Tepeüstü’nde yer alan yeni gayrimenkul projesi Relux Suit Office (RELUX RSO) ile adından söz ettiriyor.
Ümraniye, Tepeüstü ’nde toplam 10 bin 100 metrekare kapalı alana sahip RELUX RSO projesi 22 kat olarak yükselecek. 2014 senesi başında satışa çıkması planlanan projenin satışa çıkmadan yüzde 30’u için ön talep alınmış durumunda.
RELUX RSO projesinde 2 bin 900 metrekare kapalı alanda, teras, spor alanları, sinema ve sunum salonları, video konferans odaları, müzik stüdyosu gibi sosyal donatılara yer veriliyor.
Projenin mimarlığını uluslararası arenada birçok kez ödüle layık görülen mimar Gökhan Avcıoğlu üstlendi. Proje, Internatıonal Property Awards yarışmasında 5 yıldızlı dereceyle Avrupa’nın en iyi mimari ödülünün sahibi oldu. Milliyet
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)