BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKonut kredileri faizleri düşecek!----

Konut kredileri faizleri düşecek!

Konut kredileri faizleri düşecek!
09 Ağustos 2016 - 12:53 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başlandığını söyledi

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başlandığını ve tüketici kredilerinde taksit sayısını artıracaklarını söyledi.

Yıldırım önümüzdeki günlerde MEB'in yeni öğretim yılı için 15 bin sözleşmeli öğretmen alacağını, İçişleri Bakanlığının da 10 bin yeni polis alacağını açıkladı.

"VARLIK FONU TASARISINI MECLİS'E GÖNDERDİK"

Ekonomide alınan yeni kararları da anlatan Yıldırım, Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin yasa tasarısını Meclis'e gönderdiklerini söyledi.

Yıldırım, "Ekonomi yönetimimiz, tasarrufları artırmak, ihracatı teşvik için yeni kararlar aldı. Yatırımcı önündeki engelleri kaldırıyoruz. Bireysel emeklilik sistemini otomatik hale getiriyoruz. Plan Bütçe Komisyonu'na geliyor. Böylece bu sistemle önümüzdeki yıllarda en az 90 milyar tasarruf sağlayacağımızı hesap ediyoruz. Tasarrufları artırmak, büyük yatırımlar için Türkiye Varlık Fonu'nun kurulması için tasarıyı Meclis'e gönderdik" dedi.

Çiftçiler için alınan kararları da açıklayan Yıldırım, "Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Böylece 1268 kooperatifin 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, yeniden ödeme planı yapıyoruz." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)