BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonut kiralamada 'paylaşımlı ev' dönemi----

Konut kiralamada 'paylaşımlı ev' dönemi

Konut kiralamada 'paylaşımlı ev' dönemi
22 Ağustos 2023 - 01:32 www.finansgundem.com

Büyükşehirlerde kiralardaki artışla yeni uygulamalar görülmeye başlandı. Bazı konut sahipleri bir evi birden fazla kişiye kiraya vererek 'paylaşımlı ev' dönemini başlattı

Astronomik kira ücreti isteyen kimi ev sahipleri bu kez de 'paylaşımlı ev' adı altında odaları kiralıyor. Bir evin birden fazlaya kişiye kiraya verilmesi apartman sakinlerini ise rahatsız ediyor. Hukukçular; evlerin otel gibi kiraya verilmesinin kat mülkiyetinden kaynaklı sorunlara sebep olabileceğini söylüyor.

Özellikle büyükşehirlerde kiralardaki artışla yeni uygulamalar görülmeye başlandı. TRT HABER'in haberine göre; bazı konut sahipleri bir evi birden fazla kişiye kiraya veriyor. 'Paylaşımlı ev' adı altında pansiyonculuk yapılıyor.

PAYLAŞIMLI EV ADI ALTINDA PANSİYONCULUK

Avukat Emel Özbek, son dönemlerde kiracı-ev sahibi ilişkisinden çok ticarethane gibi bir ilişki gözlemlediklerini belirterek, "Çünkü evlerin sadece artık mesken olarak genel anlamıyla kiraya verilmesinden ziyade ranza şeklinde sanki bir otelmiş gibi yatak yatak kiraya verildiğini görüyoruz" dedi.

''HER KİRACI İLE AYRI SÖZLEŞME YAPILMALI''

Hukukçulara göre bir ev birden fazla kişiye kiraya verebilir. Ancak kiraya verilen kişilerin hepsiyle sözleşme yapılması gerekiyor.

Özbek, evin birden fazla kişiye kiralanmasının görüldüğünü ancak bunların isim, soyisim, TC kimlik numaralarının sözleşmede olması gerektiğini vurguladı.

Bir evin birden fazla kişiye kiraya verilmesi apartman sakinlerini ise rahatsız edebiliyor. Kat mülkiyetinden kaynaklı sorunlar çıkabiliyor.

Avukat Özbek bu konuyla ilgili de şu bilgilendirmeyi yaptı:

"Bu durumda da hem yaşanılan apartmandaki kişiler için ciddi bir güvenlik sorunu ortaya çıkıyor. Hem de artık kiracı-ev sahibi ilişkisinden ziyade sanki müşteri ve ticarethane ilişkisi varmış gibi görünüyor. Bu da ciddi bir vergi kaybına sebep olabilir. Eğer iş yeri gibi kullanıldığını görüyorlarsa yönetim planında meskenin iş yeri gibi kullanılamayacağına dair bir karar alabilirler."

 

Kira anlaşmazlıklarında ara buluculuk 1 Eylül'de başlıyor

 

Kira krizinde fabrikasına el kondu: İş adamına büyük şok!

 

Fahiş kiraya ceza geliyor: İşte yeni uygulamanın detayları...

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)