BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Kontrolsüz' turizme isyan----

'Kontrolsüz' turizme isyan

'Kontrolsüz' turizme isyan
20 Nisan 2024 - 15:59 www.finansgundem.com

İspanya'nın güney doğusundaki Kanarya Adaları'nda meydanlara inen İspanyollar hayat pahalılığına, konut sorununa ve kira artışına sebep olduğu gerekçesiyle "kontrolsüz turizme" karşı eylem yaptı.

İspanya'nın en turistik bölgelerinden biri olup 2023 yılında yaklaşık 14 milyon turistin ziyaret ettiği Kanarya Adaları'nda halk, bölgenin en büyük geçim kaynağı turizme karşı ilk defa geniş katılımlı bir eylem gerçekleştirdi. 

Kanarya Adaları grubunun Tenerife, Büyük Kanarya ve La Palma'nın da aralarında bulunduğu 8 farklı adasında yapılan gösterilerde, turistlere yönelik kısa süreli ev kiralamayı düzenleyen bir yönetmelik olmaması, Kanarya Adaları'nda yaşayan genç nüfus başta olmak üzere bölge halkının mevcut ekonomik modelden hiçbir şekilde fayda görmemesi ve turizmin hayat pahalılığına yol açması protesto edildi. 

Bölgedeki gençlerin sosyal medya aracılığıyla yaptığı paylaşımlar ve eleştirilerin ardından organize edilen gösteride, "Kanarya'nın bir sınırı var" ifadesi öne çıkarıldı. 

Gösteriye katılımın çok yüksek seviyede olduğunu belirten organizatörler, Kanarya Adaları'nda "tarihi bir eylem" olduğunu savundu. 

"YAŞAM TARZI KISITLANIYOR"

Eylem sırasında yapılan konuşmalarda, iklim şartlarının da etkisiyle yılın büyük bölümünde turist alan Kanarya Adaları'nda son dönemlerde giderek artan turist sayısının, bölge halkının yaşam tarzını kısıtladığından şikayet edildi. 

"Artan turizm bölge halkında yoksulluk ve eşitsizliğin kronikleşmesine neden oldu." diyen Kanarya Adaları sakinleri, "Turizm çok önemli ama eğer bölge halkının çoğunluğu için etkili olmayacaksa daha fazla turist gelmesi kime fayda sağlar? Kanarya Adaları'nda kıyılar, plajlar, doğal koruma alanları hızlı ve kötü inşa edilmiş otellerle dolduruluyor ve ucuz turizm daveti yapılıyor. Mevcut turizm sistemi sona ermeli." çağrısında bulundu. 

Göstericiler, Kanarya Adaları'nda yeni turistik konaklama merkezi yapılmamasının garanti edilmesini, turistlere tatil için kısa süreli ev kiralamaya düzenleme getirilmesini, yabancılara ev satın alımının sınırlandırılmasını, bölgenin doğal alanlarının korunmasına öncelik verilmesini ve turistlere çevre vergisi getirilmesini talep etti. 

Kanarya Adaları'ndaki eyleme destek için eş zamanlı olarak İspanya'nın Granada ve Barselona kentleri ile başkenti Madrid'de ve Almanya'nın başkenti Berlin ile İngiltere'nin başkenti Londra'da da gösteriler düzenlendi.

Lüks turizminde para mevzu değil

 

KKTC’den turizmde Rusya pazarı hedefi

 

Türkiye'den tüm zamanların turizm rekoru

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)