BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKonsolosluktan çıkan 6 gizemli araç! MOBESE takibi----

Konsolosluktan çıkan 6 gizemli araç! MOBESE takibi

Konsolosluktan çıkan 6 gizemli araç! MOBESE takibi
09 Ekim 2018 - 07:24 www.finansgundem.com

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın girdiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’ndan aynı gün camları siyah film kaplı 6 aracın çıkış yaptığı belirlendi. Takipten kurtulan iki aracın MOBESE’lerden izleri araştırılıyor

Suudi Arabistan yönetimini eleştiren yazılar yazan Washington Post gazetesi yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili endişe sürüyor. Bir buçuk yıldır ABD’de ikamet eden ve sık sık Türkiye’ye gelen Kaşıkçı, 2 Ekim Salı günü İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na evlilik işlemlerini yaptırmak amacıyla saat 13.12’de giriş yaptı. Binaya girerken de yanında bulunan ve konsolosluk binasına girişine izin verilmeyen nişanlısı Hatice Cengiz’e “Eğer 1-2 saat içerisinde çıkmazsam Türk Arap Derneği yetkilileriyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’a bilgi ver” dedi. Ancak bir haftadır konsolosluğa girişinden itibaren Kaşıkçı’ya ulaşılamaması üzerine nişanlısı Cengiz, suç duyurusunda bulundu. Savcılık, MİT ve Emniyet tarafından başlatılan soruşturmada ise yeni bilgilere ulaşıldı.



Bir günde iki sır uçak

Ferit Zengin'in Milliyet'teki haberine göre, Kaşıkçı’nın bu iki tercihi gizemini korurken, konsolosluğa gideceği gün, içlerinde 15 Suudi yetkilinin olduğu bir grubun, iki farklı uçakla İstanbul’a gelip, aynı günün ertesinde ülkelerine geri döndükleri de tespit edildi. Bu tespitin yanı sıra Kaşıkçı’nın kaybolduğu gün Atatürk Havalimanı’na Suudi Arabistan’dan gelen HZ-SK1 ve HZ-SK2 kuyruk tescilli iki uçağın birer saat arayla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne iniş yapıp yine birer saat arayla Suudi Arabistan’a dönmek üzere İstanbul’dan ayrıldığı öğrenildi.

Farklı yönlere gittiler

Konsolosluk binasının etrafındaki güvenlik ve MOBESE kameralarının yanı sıra Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki kameraları da incelemeye alan polis ekipleri, önemli bir durumu daha tespit etti. Görüntülerde konsolosluktan aynı gün 6 aracın çıktığı görülüyor. Aralarında lüks marka bir minibüsün de bulunduğu araçların camlarının siyah film kaplı olması nedeniyle içerisindekilerin belirlenemediği ancak yapılan takipte ikili gruplar halinde konsolosluk yerleşkesinden çıkıp farklı yönlere giden araçlardan 2’sinin konsolosun evine gittiği belirlendi. Diğer 4 araçtan 2’sinin ise kısa sürece tekrar konsolosluk yerleşkesine döndüğü, takipten kurtulan son 2 aracın da akşam saatlerinde Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu’na döndüğü öğrenildi.

Öte yandan polisin, konsolosluk binasına girişi kameralarda net görülen ancak çıkışı görülmeyen Kaşıkçı’nın, nikâh işlemlerine neden bir buçuk yıldır yaşadığı ABD’de değil de Türkiye’de başladığı ve konsolosluk binasına girerken neden yanına cep telefonu almadığı soruları üzerinde de durduğu belirtildi.

‘Soruşturmada iş birliği yapalım’

Türkiye, Suudi Arabistan yönetimine öldürüldüğü ve parçalanarak kaçırıldığı iddia edilen kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili soruşturmada tam işbirliği içinde olunması çağrısında bulundu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, dün Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci’yi bakanlığa davet etti. Kaynaklar; görüşmede, El-Hireyci’ye kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya ilişkin soruşturma sürecinde “tam bir iş birliği içinde olunması” mesajının iletildiğini dile getirdi. Suudi Büyükelçi El-Hireyci, Kaşıkçı’nın durumuna ilişkin geçen hafta çarşamba günü de Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı. 

Basın Konseyi’nden açıklama

Basın Konseyi Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti ile ilgili Suudi Arabistan yetkililerinin acilen tatmin edici bir açıklama yapmasını beklediklerini bildirdi. Suudi Arabistan yönetiminin açıklamasına rağmen, Kaşıkçı’nın öldürüldükten sonra cesedinin binadan çıkartıldığına dair iddiaların olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Başkonsolosluk binalarına giriş-çıkışları gösteren görsel kayıtların eksiksiz olarak mevcut olup olmadığını soruyoruz. Şüphesiz ki var olması gereken bu kayıtların bir bütün olarak Türk makamlarının incelemesine sunulmasından sonra gerçeğin kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyoruz. Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti netliğe kavuşturulmalı.”

‘Babamın meselesini siyasallaştırmayın’

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın oğlu Salah Kaşıkçı, babasının Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili konuştu. Oğul Kaşıkçı ‘yabancı tarafların babasının kaybolmasını siyasallaştırma girişimlerini kınadı, bunların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan’a ait “El Arabiya” televizyonuna konuşan oğul Kaşıkçı, “Sorun şu ki bir Suudi vatandaşı kayıp. Durumu açıklığa kavuşturmak için Suudi yetkililerle işbirliği içindeyiz” dedi, babasının ortadan kaybolmasını “kişisel bir mesele, siyasi çerçeveden uzak” olarak niteledi. Ailenin güvenilir bilgiler peşinde olduğunu vurgulayan Salah Kaşıkçı, babasıyla en son Washington’dayken iletişim kurduğunu ve babasının Türkiye’ye gittiğinden haberi olmadığını söyledi. Salah Kaşıkçı, ailesinin Suudi Arabistan’ın yürüttüğü resmi soruşturmaya destek verdiğinin de altını çizdi.

Kaşıkçı için peş peşe açıklamalar! Trump: Endişeliyim

 

Erdoğan ve Orban'dan ortak açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)