BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKonserve domatese ithalat yolu açıldı----

Konserve domatese ithalat yolu açıldı

Konserve domatese ithalat yolu açıldı
16 Ocak 2019 - 09:46 www.finansgundem.com

Resmi Gazete'te yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile konserve edilmiş domates ithalatında sıfır gümrük vergisiyle tarife kontenjanı açıldı.

Soğandan sonra domatese de ithalat kapısı açıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, domates konservesi ithalatı için 25 bin  ton sıfır gümrük vergili tarife kontenjanı tanındı. Tarife kontenjanı 31 Mayıs'a kadar geçerli olacak.

SALÇA ÜRETİMİ İÇİN  KULLANILACAK

Kota kapsamındaki ürünün ithalatı, Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenecek ithal lisansıyla yapılabilecek. Kotadan yalnızca bu ürünleri salça üretiminde hammadde olarak kullanan sanayiciler yararlanabilecek.

AĞUSTOS AYININ ZAM ŞAMPİYONU SALÇA

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Ağustos ayının zam şampiyonu bir önceki aya göre yüzde 25.56'yla en yüksek fiyat artışı gösteren salça olmuştu. Ağustos ayının zam şampiyonu salçayı zirveye bu yaz 3 TL'nin altına inmeyen domates fiyatları taşımıştı. Domates fiyatlarını artıran en önemli etkenler ise ekim alanının geçen yıla göre daralması, tuta zararlısı ve mildiyö hastalığı nedeniyle verimin azalması, üretimin büyük bölümünün henüz kızarmadan ihraç edilmesi şeklinde sıralandı.   

Tüketici fiyatları bazında eylülde en yüksek fiyat artışı yüzde 35.30 ile domateste görüldü.  Ekim ayında 5 TL 46 kuruş ile zirve yapan domates fiyatları aralık ayında 3 TL 97 kuruşa indi.

TAHIL VE BAKLAGİLLERDE SIFIR GÜMRÜKLÜ TARİFE KONTENJANI

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Resmi Gazete'nin bügünkü sayısında, Hububat ve Bakliyat İthalatında Tarife Uygulaması hakkında karar yayımlanırken, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne belli tarife miktarları kapsamında sıfır gümrük vergisiyle ithalat kotası tanındı. Tarife kontenjan miktarları olarak kuru baklagiller için (kabuksuz) (taneleri ikiye ayrılmış, tane kabukları çıkarılmış olsun olmasın) 100,000 ton, buğday ve mahlut için 1.000,000 ton , arpa ve mısır için 700,000 ton ve pirinç için ise 100,000 ton ürün ithalatında gümrük vergisi sıfır olarak uygulanacak.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber bekri16 Ocak 2019 19:05

    Soğanda ithalat vergisi 0 salçada 0 tarımı 0 layacaz inşaallah üretene vur kazmayı eyt parti yardımı kömür makarna yardımı ülkeyi üretmeyen çalışmayan devletten maaş kredi ile geçinen insanlar topluluğu haline getirdik el birliğiyle Haydi Türkiye ileri....