BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKongreden Trump'a flaş Riyad Büyükelçisi çağrısı----

Kongreden Trump'a flaş Riyad Büyükelçisi çağrısı

Kongreden Trump'a flaş Riyad Büyükelçisi çağrısı
20 Ekim 2018 - 21:54 www.finansgundem.com

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Coffman, Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürülmesi nedeniyle Suudi Arabistan’ı kınarken, ABD’nin Riyad’da vekaleten görev yapan büyükelçisini geri çekmesi gerektiğini belirtti.

Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı olayına ilişkin yaptığı açıklamalara, ABD'de Kongre üyeleri tepki göstermeye devam ediyor. Kongrede Colorado temsilcisi olarak görev yapan Coffman, Kaşıkçı olayına ilişkin yazılı açıklama yaptı. "Bizim ülkemiz, değerler üzerine kurulmalıdır ve müttefiklerimizden insan haklarını saygı göstermelerini istemeliyiz." ifadesini kullanan Cumhuriyetçi Kongre üyesi, Suudi yönetimini kınadığını kaydetti.Coffman, şu ifadeleri kullandı:"ABD ve diğer bütün ülkeler Kaşıkçı'nın ölümünden dolayı Suudi Arabistan'ı kınamalıdır ve diplomatik baskı uygulamalıdır. Başkan Donald Trump'a, Riyad'da görev yapan ve Kongre tarafından onaylanmayı bekleyen geçici elçiyi geri çağırması için çağrı yapıyorum."

Kongrenin İstihbarat Komitesinde görev yapan California Temsilcisi Adam Schiff de Trump yönetimine Suudi Arabistan'a karşı adım atması çağrısında bulunmuş ve gerekli adımın yönetim tarafından atılmaması durumunda Kongrenin devreye gireceğini belirtmişti.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbulBaşkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğuna geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" iddia edilmişti.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hoca21 Ekim 2018 07:15

    Türkiye de kınasın bu katil devleti. Bir de kralları ölünce 3 gün resmi yas ilan etmesin. Bir önceki katil kral ölünce akp resmi yas ilan etmişti.

  • mehmet20 Ekim 2018 22:50

    BU ADAMLAR ACEMİ DEĞİLLER.. Suudi arapların paralarına el koyma operasyonu yapıyorlar. önce suudilere yaptırım cezası kesecekler, sonra da suudiler bunlardan silah satın alacaklar. ha bir de suudlar kafalarına göre petrol fiyatlarını belirleyemeyecekler..

  • Acemi senarist 😃😅20 Ekim 2018 22:31

    Kaşıkçı suikastini Turkiye üzerine yıkacaklardı. Beceremedi ABD nin beyni petrolden bulanmış asi çocuğu Suudiler. Planlarınız ters tepti. Tüm planların üzerinde yüce Allah'ın planı vardır. Hepiniz belanızı bulacaksınız. Böyle göstere göstere yapılan suikastı film yapmaya kalksan ızleyici bulamazsın. Perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyor aptallar 😂😅😄😆

  • Lal21 Ekim 2018 07:17

    Hiçbir şey bilmiyorsun. Niye Türkiye'ye yiksinlar Suud muhalifi gazetecinin suud elçiliğine girip ölmesini? Suudlarin katil olduğunu müslüman yemen de görüyoruz zaten. Niye gözümüzle gördüğümüze inanmayıp komplo peşinde kosuyorsunuz?