BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKomşu'daki banka krizinde 7 gözaltı----

Komşu'daki banka krizinde 7 gözaltı

Komşu'daki banka krizinde 7 gözaltı
02 Temmuz 2014 - 06:17 www.finansgundem.com

Sosyal medyadan 'batacak' mesajıyla halkı bankalara hücum ettirenlere operasyon. Yakalanan 7 kişi arasında bankaya yüklü miktarda borcu olan da var

Bulgaristan’da geçtiğimiz günlerde, bazı kişilerin sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Youtube’u kullanarak bankaların batacağını öne süren iddialarda bulunması, ardından da halkın söz konusu bankalara hücum ederek paralarını çekmeye çalışması, ülkeyi ciddi bir krizin eşiğine getirdi.

Ülkenin dördüncü büyük bankası durumundaki “Corporate Commercial Bank”ın, geçen ayın ortalarında bir büyük müşterinin yüklü miktardaki mevduatını aniden çekmesiyle birlikte gözlem altına alınmasının ardından, birkaç gün önce de üçüncü büyük banka olan “First Investment Bank”ın da batacağı yönünde mesaj, e-posta ve internet mesajları dolaşmaya başladı. Söylentiler artınca banka müşterileri, paralarını çekmek için uzun kuyruklar oluştururken, First Investment Bank, bir gün içinde yaklaşık 558 milyon dolar ödeme yapmak zorunda kaldı.

AB DEVREYE GİRDİ

Olayla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığı, aralarında bankalara yüklü miktarda borcu olan bir kişinin bulunduğu belirtilirken, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev bankacılık sistemini istikrarsızlaştırma girişimleri ve spekülasyonları kınadığını, ülkenin bankalarının güvenli olduğunu söyledi.

KREDİ MİKTARI YÜKSELTİLDİ

Merkez Bankası, Corporate Commercial Bank’ın açık pozisyonunun kapatılacağını ve bankanın yakında yeniden işlemlere devam edeceğini bildirirken, FIBA da yeterli özkaynağa sahip olduğunu bildirdi. Konuyla ilgili olarak Avrupa Komisyonu da devreye girdi ve Bulgaristan’a sağlanacak kredinin miktarını 2.3 milyar euro'ya yükseltti.

Söz konusu yakalanan kişilerin, suçlu bulunmaları halinde 2 ila 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılacağı belirtiliyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • banka05 Temmuz 2014 07:55

    bizdeki bir bankanın itibarıyla oynayıp hergün asılsız haber yapan gazetelere bunun hesabını hangi hukuk adamı soracak acaba? bizim bankacılık kanunumuzda da bu suç. hatta bir bakanımız da buna katılıp canlı yayında sözler sarfetmiş, yalan söylediği ispatlanınca da çarketmişti...hey gidi...