BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKOMATEK İş Makinaları Fuarı’na büyük ilgi----

KOMATEK İş Makinaları Fuarı’na büyük ilgi

KOMATEK İş Makinaları Fuarı’na büyük ilgi
07 Mayıs 2015 - 12:54 www.finansgundem.com

Ankara’da düzenlenen Uluslararası İş ve İnşaat Makine Teknoloji ve Aletleri “KOMATEK 2015” Fuarı açıldı

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’nin (İMDER) desteğiyle Ankara’da düzenlenen Uluslararası İş ve İnşaat Makine Teknoloji ve Aletleri “KOMATEK 2015” Fuarı açıldı. İMDER Başkanı Halil Tamer Öztoygar, KOMATEK 2015’in Türkiye’nin ve Avrasya’nın en büyük ve en önemli fuar organizasyonu olduğunu söyledi. 
 
Açılış töreninde konuşan Halil Tamer Öztoygar, KOMATEK 2015’i İMDER’in destek verdiği ve önemsediği en önemli fuar olduğunu belirterek, “125 bin metrekare toplam alan, 25 ülkeden 505 katılımcı firma ile Avrasya’nın en büyük, Avrupa’nın 4’üncü büyük fuarı olan KOMATEK 2015’i 35 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi. 
 
Türkiye’deki iş ve inşaat makinaları sektörünün yüzde 93’ünü çatısı altında buluşturan İMDER, dünya ülkeleriyle birlikte olmak için her yıl KOMATEK Fuarı’na büyük önem veriyor. Türkiye’yi yurt içinde ve uluslararası tüm platformlarda temsil eden İMDER’in 2023 Vizyonu’na sektörü hazırlamak için önemli stratejilere ve çalışmalara imza attığını belirten Halil Tamer Öztoygar “70 yıllık iş makinaları sektöründe 600 firma, 100 imalatçı firma ve 220 yan sanayi firması faaliyet gösteriyor. Sektörümüz yaklaşık 17 bin kişiyi istihdam ediyor. Avrupa’da ilk 4 içerisinde,  dünyada da 11.sıraya ilerlemiş durumdayız” diye konuştu. 
 
2015’te hedef yüzde 5.5 ihracat artışı 
Halil Tamer Öztoygar, sektörün 2014 yılının ilk çeyreğinde 1 bin 945 makine satışı gerçekleştirdiğini kaydederek, 2015 yılının ilk çeyreğinde ise satışlarda yüzde 10’luk bir büyüme gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.
 
Öztoygar şöyle devam etti: “2015 yılı için beklentimiz ilk 3 aydaki büyüme trendinin sürmesi ve hali hazırda bekletilen projeleri göz önüne aldığımızda, 12 bin 500 satış barajının altına düşmemesi yönündedir. İhracatta ise 2014 yılında gerçekleşen 1 milyar 421 milyon dolarlık ihracatın, 2015 yılında yüzde 5.5 artış göstererek 1,5 milyar dolar olmasını hedefliyoruz” 
 
Türkiye’de yürüyen ve planlanan projelerle sektörün satış hedeflerini gerçekleştireceğini öngördüklerini kaydeden Öztoygar “Yine 2015 yılında ülkemizde özel ve kamu 300 milyar TL’lik yatırımın yapılması bekleniyor. Başta İzmir – İstanbul Otoyolu olmak üzere yapılacak yeni karayolları, hızlı demiryolu ağı, enerji santralleri ve barajlar, kentsel dönüşüm gibi mega projeler iş ve inşaat makinaları sektörü için çok önemli. Cumhuriyetimizin 2023 vizyonu doğrultusunda, 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat, 22 bin adet iş ve inşaat makinası yıllık satış adedi ile dünyada ilk 8, Avrupa’da ilk 3 pazar arasına girme yolunda ilerliyoruz” dedi.  
 
Ankara Fuar Alanı Projesini Heyecanla Bekliyoruz
Öztoygar “Cumhurbaşkanımızın, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek Bey’in, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği Ankara Fuar Alanı Projesinin de bir an önce bitirilmesini arzu etmekteyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Eğitim ve kongrelere destek
İMDER’in sektörel fuarlara olduğu kadar eğitim ve kongrelere de ağırlık verdiklerini belirten Halil Tamer Öztoygar, Uluslararası İş Makinaları Kongresi’nin 10-11 Mart 2016 tarihinde yapılacağını hatırlattı. Öztoygar “Sürdürülebilir Ol, Geleceği İnşa Et” vizyonuyla düzenlenecek olan kongrenin sektörün geleceğinin stratejik olarak belirlenmesine büyük faydalar sağlayacağını belirtti. 
   
İMDER’ in eğitim konusunda da öncülük ettiğini kaydeden Halil Tamer Öztoygar, kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla 7 Bölge 7 Okul projesini hayata geçirdiklerini bu okullara yapılan yardımların maddi karşılığının yaklaşık 400 bin TL’ye ulaştığını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)