BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoç'un meslek liseleri kitap oldu----

Koç'un meslek liseleri kitap oldu

Koç'un meslek liseleri kitap oldu
07 Kasım 2013 - 06:39 www.finansgundem.com

Koç Holding'in MEB işbirliği ve Vehbi Koç Vakfı desteğiyle yürüttüğü Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi Bizim Hikayemiz adıyla kitap oldu

Bizim Hikayemiz’in kaleme alınması sürecinde proje ekibi Diyarbakır’dan İzmit’e, Karamürsel’den İzmir’e 5800 km yol kat etti. Projeye zaman içerisinde dahil olan 264 meslek lisesi, 8 bin meslek lisesi öğrencisi, farklı ölçek ve sektörlerde 20 Koç Topluluğu şirketi ve 580 gönüllü çalışanın önemli bölümü ziyaret edildi, röportajlar gerçekleştirildi. İlk dönem bursiyer öğrencilerini temsilen Karaman Nefise Sultan Anadolu Kız Meslek Lisesi mezunu Havva Eryiğit, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’a proje anısına özel bir hediye takdim etti.

Kitabın önsözünde MLMM Projesi’ne başlarken mesleki teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Mustafa Koç geçtiğimiz 7 yılda projenin hedeflediği etkinin çok ötesine erişen bir başarıya ulaştığını ifade etti.
Meslek eğitiminde okul - işletme işbirliği bileşenlerini kapsayan bir model oluşturduklarını vurgulayan Koç, şunları kaydetti:
“Bu modelden hareketle sektörlerine özel uygulamalar hayata geçiren Koç Topluluğu Şirketlerimiz bu çalışmalarına önümüzdeki yıllarda da devam edecek.
Ülkemizde gençlerin gelişimlerine çok yönlü destek vererek, istihdam edilebilirliklerinin önünü açan bu uygulamaların yaygınlaşması en büyük arzumuz.
Ulusal rekabet gücümüzü artırmak, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak ve işsizlikle mücadele etmek için istihdam ve mesleki eğitim ilişkisinin güçlendirilmesi gerekli ve hatta şarttır.” (Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)