BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKoçlar'a sürpriz akraba çıktı----

Koçlar'a sürpriz akraba çıktı

Koçlar'a sürpriz akraba çıktı
12 Nisan 2014 - 09:02 www.finansgundem.com

'Küçük Prens' kitabının yazarı Saint Exupery ile Koç arasındaki ilginç bağ!

Türkiye'de tarihi araştırma kitaplarıyla tanınan yazar Mehmet Coral, Mayıs ayında yayımlanacak olan Küçük Prens romanının biyografisini kaleme aldığı romanında ilginç bir akrabalığı ortaya çıkardı. "Küçük Prens / Çöle Düşen Yıldız" adlı kitabındaki ilginç bilgiye göre bu yıl 70 yaşına basan Küçük Prens kitabının yaratıcısı Saint Exupéry ile Koçlar hısım. Ümran Avcı'nın Habertürk'teki haberine göre kitapta bu ilginç bilgi üç paragrafla şu şekilde anlatıldı: 

"Kızkardeşi Gabrielle'le evlenerek Saint Exupéry'nin eniştesi olan Pierre'in ailesi Giraud'lar, güney Fransa'da oldukça iyi tanınırdı. Özellikle Levant bölgesine kadar yayılan büyük bir ticaret imparatorluğunun hakimiydiler. Ailenin Marsilya kolundan Jean-Baptiste de Giraud, 1760 larda İzmir'e göçmüş, burada bir ticaret ve sanayi grubu kurmuştu. Zamanla Giraud Ailesi bu topraklarda kök salacak, Şark Halı, Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası gibi yatırımlara girecektir. Ailenin son kuşak temsilcilerinden Hervé Giraud'un kızı Caroline, 2003 yılında, Türkiye'nin en büyük sanayi ve ticaret grubu olan Koç ailesinin veliahtı Mustafa Koçla evlenmişti. Kendisi de bir havacılık tutkunu ve amatör pilot olarak bilinen Mustafa Koç'un bu evlilik yoluyla Saint Exupéry'nin hısımı olması Türk kamuoyu nezdinde ilginç bir gelişme sayılır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)