BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSpor Kocaman istifaya mecbur mu kaldı?----

Kocaman istifaya mecbur mu kaldı?

 Kocaman istifaya mecbur mu kaldı?
30 Mayıs 2013 - 10:24 www.finansgundem.com

Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım ile transfer anlaşmazlığına düşünce ipleri kopardı...

Aykut Kocaman'ın istifası sonrasındaki bu iddia çok konuşulacak cinsten: "Kocaman istifaya mecbur mu kaldı?"
İDDİA 1: F.Bahçe Teknik Direktörü’nü istifaya “Tükenmişlik sendromu” götürdü. En az 10-15 gündür ayrılma sinyallerini veriyordu.
İDDİA 2: Aziz Yıldırım, arasının iyi olmadığı kardeşi Ali Yıldırım ile Kocaman’ın transfer me-saisine bozuldu. Tartıştılar ve istifa geldi.
Hürriyet'in haberinhe göre, Fenerbahçe, Aykut Kocaman’ın şok istifasıyla sarsılırken gün boyu ortaya çok fazla iddia atıldı. Bu iddialardan en önemlisi Aziz Yıldırım’a yakın bir kaynağın söylediği sözlerdi… Bu ismin Kocaman’a da yakın biri olması iddiayı ciddiye almamıza neden oldu. Bu iddia “Tükenmişlik sendromu”ydu.
“Muhteşem Yüzyıl” dizisinin Hürrem Sultanı Meryem Uzerli’nin dizi setine gelmemesiyle medyanın gündemine gelen bu sendromun Kocaman’ın görevden ayrılmasında temel belirleyici olduğu belirtiliyordu.
Bu iddiaya göre, önceki gün akşam saatlerinde transfer için toplantı yapan Aziz Yıldırım ile anlaşmazlığa düşen Aykut Kocaman, “Yeter artık” diye çıkışıp, istifa edeceğini söylüyordu. Kocaman’ın sözlerine sinirlenen başkan Aziz Yıldırım’ın tavrı bu kez, “Gidersen git” şeklinde oluyor ve ikili arasındaki ipler o anda kopuyordu.
YAKININDAKİLER TAHMİN EDİYORDU
KOCAMAN’ın keskin tavrını tükenmişlik sendromu ile açıklayan kaynağımız, bir süredir istifaya ilişkin işaretler verdiğini dile getiriyor. Kocaman’ın, 10-15 gündür istifa sinyali verdiğini ikinci bir kaynak daha doğruluyor.
Hem yönetime, hem Aykut Kocaman’a yakın olan iki kaynağın da aynı sıkıntıdan söz ettiği düşünüldüğünde, sarı lacivertli yöneticiler Kocaman’ın ayrılma nedeni olarak bu olayı görüyor.
KİLİT İSİM ALİ YILDIRIM
İKİ kaynağın doğruladığı iddianın dışında konuşulan bir başka durum daha var... Bu iddianın sahiplerine göre ise Aziz Yıldırım ile Aykut Kocaman arasındaki iplerin kopma nedeni, Kocaman’ın, Yıldırım’ın arasının iyi olmadığı kardeşiyle yakınlığı...
Ali Yıldırım ile Kocaman’ın, özellikle Londra’daki şampiyonlar ligi finalini birlikte izlemesi ve sonrasında transfer planlaması yapmasının, başkan Aziz Yıldırım’ı sinirlendirdiği öne sürülüyor.
Bu hareket tarzının Yıldırım’ın politikasına ters düştüğü ve ikili ile Aziz Yıldırım arasındaki ilişkilerin kopmasına neden olduğu iddia ediliyor.
VE ÇOK KONUŞULACAK BiR iDDiA DAHA:  Kocaman istifaya mecbur mu kaldı?
Aykut Kocaman’ın bir yakını, “Hoca, istifa haberleri sızdıktan sonra görevi bıraktı. Daha önce kesinlikle istifa etmemişti” dedi.
KOCAMAN’ın istifasına ilişkin ilk bilgiler geldikten hemen sonra ulaşan istihbaratlar arasında biri çok çarpıcıydı. İlk anlarda görüyoruz ki, sıcağı sıcağına ulaştığımız yöneticilerin çoğu olayla ilgili bilgi sahibi değil...
Ardından bir yöneticiyi arıyoruz... “Dün (önceki gün) yönetim kurulu toplantısından önce bazı yöneticiler tartışmayı konuşuyordu. Başkan’a sorduğumuzda ‘Öyle bir şey yok’ dedi. Bu açıklamayı kim sızdırıyorsa Kocaman’ın gitmesini istiyor” diye konuşuyor.
Kafamızı ilk karıştıran olay bu oluyor.
Sonra Abdullah Kiğılı’yı arıyoruz. Kiğılı, kısa süre önce konuştuğumuz yöneticiden çok farklı bir ifade kullanıyor; “Kocaman’ın bize istifasını göndermesini bekliyoruz. İstifa geldiği anda kabul edeceğiz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)