BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoca: Salgının şu an Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek----

Koca: Salgının şu an Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek

Koca: Salgının şu an Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek
10 Mart 2020 - 15:07 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Koca, TBMM Sağlık Komisyonu’nda korona virüs ile ilgili yaptığı sunumda " Salgının Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek ama henüz bu virüs tespit edilebilmiş değil." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyelerine korona virüsü ile ilgili sunum yaptı.

Koca'nın konuşmasından satır başları şöyle:

Termal kameralar yapılması gereken ilk tedbirdi. Bir hafta öncesine kadar ABD termal kamerayı tartışıyordu.

Avrupa tedbir almakta çok gecikti. Şu anda Türkiye'de tespit edilmiş korona virüs vakası yok ama her an çıkabilir.Salgının (korona virüs) Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek ama henüz bu virüs tespit edilebilmiş değil.

Korona virüste yüksek tansiyon uyarısı

Havalimanlarına termal kameralar yerleştirildi. Burada şu sorulabilir? 'Termal kamera ne kadar gösterir?' Haklısınız ama ateşli vakayı erken dönemde yakalamak önemli ve ilk adım da bu.

Bu adım dünyada geç kalındı. Yeni yeni termal kameralar koyulmaya başlandı. Wuhan kentinde yayılım göstermesiyle biz 5 Şubat'ta bütün uçuşlarımızı durdurduk. Avrupa ülkeleri hiç uygulamadı. Avrupa'da yayılması da bu durum kritik. 

Papa'dan rahiplere tuhaf korona virüs çağrısı

Biz İran'la erken dönemde hemen sınırları kapattık. 23 Şubat'ta kara ve hava dahil olmak üzere kapattık. İran'la çok yoğun bir trafiğimiz var. Tam zamanında aldığımız karar, 20 bin İranlı'nın Türkiye'ye giriş yapmamasını sağladı. İtalya'da olma sebebi de gemide 30 kadar hastanın evlerine gönderilmiş olması. Hastalık varken karantinada uygulanmadı. 

İtalya önlem almadı, Avrupa'da İtalya ile ilişkilerini kesmedi. Avrupa önlem almamak da ısrarcı. Almanya, Fransa ve İsviçre daha büyük sorunlar yaşayacak. Bizim de Avrupa'yla ilişkimiz çok yoğun. 

Korona virüs sanal dünyada da yayılıyor...

TÜRKİYE'DE OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK

İran'la kapıları kapatmamış olsaydık, hastalık bizde de yayılacaktı. Bu salgının Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Henüz tespit edilmiş bir vaka yok. Tespit edilmiş bir korona virüs vakası yok. Bir gün sonra da çıkabilir, sonra da çıkabilir. 

Bu yüzden bizim bu dönemde küresel sorunla ulusal mücadele etmemiz gerek. Sorun küresel, çözüm küresel.

Beyaz Saray: Trump, korona virüs testine girmedi

Yavru vatanda korona virüs alarmı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)