BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoca: İran uçağındaki 132 yolcu 14 gün gözetim altında tutulacak----

Koca: İran uçağındaki 132 yolcu 14 gün gözetim altında tutulacak

Koca: İran uçağındaki 132 yolcu 14 gün gözetim altında tutulacak
25 Şubat 2020 - 13:53 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan Türkiye'ye gelen uçaktaki 132 yolcu ve mürettebatın 14 gün gözlem altında tutulacağını söyledi

Sınır kapılarının kapatıldığı İran'dan Türk vatandaşlarının tahliyesine başlandı. İlk uçak bugün Ankara Esenboğa Havalimanı'na 10.29'da indi.

THY uçağındaki yolcuların Sağlık Bakanlığının da koordinasyonunda Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri nezaretinde ön muayeneleri yapıldı.

İkinci tarama yapıldı

Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaparken tarama sürüyor.

"132 yolcu ve mürettebat 14 gün gözetim altında tutulacak"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan Türkiye'ye dönmek isteyen Türk vatandaşları için havayolunun açık olduğunu belirtti. 

Bakan Koca, 132 yolcu ve mürettebatın 14 gün karantina altında duracağını belirterek şunları söyledi: 

"İran’dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için ise özel bir sefer düzenlenmiştir. İran’dan bu seferle ülkemize gelen Türk vatandaşları 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır.

Bu çerçevede THY’ye ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağının Ankara’ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir."

Bakan Koca, koronavirüs vakasına Türkiye'den rastlanmadığını hatırlatarak şunları söyledi: 

"Tekrar hatırlatmak isterim ki, ülkemizde Yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. İlgili bakanlıklarımızın iş birliği, Bilim Kurulumuzun rehberliği ve tecrübeli sağlık çalışanlarımızla, ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz."

Yolcuların detaylı sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra numuneleri alınacak.

Esenboğa Havalimanı'nda korona virüs alarmı

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dr25 Şubat 2020 18:29

    Daha öncw gelwn iranlılarda acaba virüs var mıydı? ve neden tek taraflı uçuş iptali var, gelen iran uçaklarına buyur gel mi diyeceğiz? Bu virüsün testlerini biz yaptıysak, demek ki bu virüs bir şekilde bize de gelmişki bu test geliştirilmiş, yöneticilerin doğruyu söylemelerini bekliyoruz?! Herkesin bunu bilmeye hakkı var!.

  • bb125 Şubat 2020 15:00

    Bizim yöneticilerde iranl>lar gibi bize birşey olmaz abi kafasıyla hareket ediyor maalesef...

  • duran25 Şubat 2020 14:57

    Orta doğudan gelen göç veya turist alınmamalı...idlib ten gelenlerde aynı...ayrıca bizdeki suriyeliler bayramda ülkelerine gidip gelemezler...giderlerse gelemezler...iranda durum tahmin edilenden daha kötü zira sağlık bakan yardımcısı dahi hasta olduğuna göre...

  • talip25 Şubat 2020 14:47

    İranla seferlwr durduruldu denilmişti bunabrağmen kum kentinden hasta olanlar neden alındı? Bunun sorumluluğu kimde? Ve neden yine Ankara!!!

  • zoka25 Şubat 2020 14:43

    Çinle ticaretini devam ettiren iran ile her türlü ilişkiler niye daha önce kesilmedi!? Geçen ay sadece 120.000 iranlı ülkeye gelmiş...Allah sonumuzu hayretsin, bu basiretsiz yöneticilerle işimiz gerçekten zor...yalnız bu işin sonucu gerçekten tahmin edilenden çok daha kötü olabilir...yöneticileri daha ciddi ve kararlı olmaya davet ediyoruz...yarım yamalak sözlü önlemler ile bu milleti koruyamazsınız ve vebali de sadece sizde...

  • turan25 Şubat 2020 14:29

    Kuluçka süresi 27 gün olmuş bunlar hala eskideler...niye Ankara kardeşim burası virüs temizleme yerimi burada 5,5 milyon insan yaşıyor deli misiniz nesiniz? Hem iran a tüm gidiş gelişler iptaldi hani?! Artık tüm vebal hükümette ve sağlık bakanındadır...Allah akıl fikir versin...bu arada korktuğunuzda olacak piyasalar berbat olacak daha fazla...bu kafayla giderseniz!!!