BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoç söz verdi----

Koç söz verdi

Koç söz verdi
27 Haziran 2013 - 07:25 www.finansgundem.com

TÜSİAD’ın Cizre’deki turunda ‘Divan’ adına söz aldığını belirten işadamı Süleyman Çağlı “Oteli ben yapacağım Divan işletecek” dedi

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’tan söz aldığını söyleyerek, “Cizre merkezde 5 yıldızlı otel inşaatını ben yapacağım Divan Oteli de işletmesini yapacak” diye konuştu.
Milliyet'in haberine göre, yatırımla ilgili işlemlere başladıklarını belirten Çağlı, otel inşaatına bu yıl içinde başlayacaklarını açıkladı.
TÜSİAD’ın önceki günkü Cizre ziyaretini değerlendiren Çağlı, “Misafirlerimizin hepsi değerli isimlerdi. Bölgemizi tanımış oldular” dedi.
‘Yatırımlar artacak’
Cizre’nin İran, Irak ve Suriye pazarlarına yakın bir bölge olduğunu ifade eden Çağlı, şöyle devam etti: “Bölgemize olan yatırımların artacağını ümit ediyorum. TÜSİAD üyelerine Cizre Organize Sanayi Bölgesi’ni anlattık. Mesela ben Mustafa Koç’tan söz aldım. 5 yıldızlı otel inşa edeceğim, Divan Oteli işletecek. Mustafa Bey bana, ‘Siz oteli yapın işletmesini ben üstleneceğim’ diye söz verdi. Böyle birkaç grubun daha yatırım yapmayı planladığını biliyorum.”
5 bin kişiyi istihdam edecek ‘konsorsiyumlu’ yatırım
TÜSİAD’ın Cizre turunda amacın çözüm sürecine destek vermek olduğunu söyleyen TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu, “Bu ziyaretle yatırım potansiyeli ve yatırımların fizibil olduğu ortaya çıktı diye düşünüyorum. Büyük holding sahiplerinin gelişi bölge insanına motivasyon kaynağı oldu. Bu motivasyon her şeye değerdi” dedi.
Önümüzdeki günlerde ortaklıkların gündeme geleceğini belirten Kadooğlu, “TÜSİAD bir yatırım konseyi kuracak. Bu konsey bölgedeki yatırımcılarla ve TÜSİAD arasında bir iletişim sağlayacak” diye konuştu.
Bölgeyi ziyaret eden holding sahiplerinin hemen bir yatırım paketi açıklamasının beklenemeyeceğini vurgulayan Kadooğlu, şunları söyledi: “1 günde yatırım yapılacak diye bir kayıt tabi ki yok. Biz diyoruz ki, Afrika’da yatırım yapıldığına göre neden Diyarbakır’da, Bingöl’de, Cizre’de yatırım yapılmasın...” dedi. Cizre ziyaretinin çok olumlu geçtiğini anlatan Kadooğlu, “Çözüm sürecinin sigortası olduğumuzu gösterdik. Bölgedeki insanların gözlerindeki parıltı görülmeye değerdi. Bu tür toplantıları başka illerde de yapacağız.”
‘PROJEYE SICAKLAR’
Tarkan Kadooğlu, bölgeye yapılacak yatırım projeleriyle ilgili şu bigileri verdi: “Ziyarette konsorsiyumlu, 5 bin kişiyi istihdam edecek bir yatırım projesi de konuşuldu. Gelen gruplar projeye çok sıcak baktılar. Ayrıca Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, bölgede inşa edilecek bir oteli Divan olarak işletebileceklerini söyledi. Biz de 200 kişiyi istihdam edecek bir proje hazırlıyoruz.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kahraman27 Haziran 2013 11:53

    Gezi eylemlerinde polisin şiddetinden kaçacak yer olarak divan oteli bulan ve otelinin kapılarını açan Koç grubunu tebrik ediyorum başarılarını Cizre'de de göstereceklerdir kaliteli ve güvenilir iş adamları tebrikler.