BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKOBİ'lere KOSGEB'ten yeni destek----

KOBİ'lere KOSGEB'ten yeni destek

KOBİ'lere KOSGEB'ten yeni destek
24 Ocak 2018 - 13:07 www.finansgundem.com

Bakan Özlü, önümüzdeki günlerde detaylarını açıklayacakları yeni destek paketiyle yüksek teknoloji üreten şirketlere öncelik verileceğini söyledi.

KOBİ'lere KOSGEB'ten yeni destek paketi geliyor.

2018'de de yeni destek programlarıyla ekonomiyi canlandırmayı hedefleyen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), yeni teşviğin detaylarını önümüzdeki günlerde duyuracak.

Yeni destekte yüksek teknoloji üreten şirketlere öncelik verilecek.

BloombergHT'ye konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yakında detaylarını açıklayacakları destek paketi kapsamında imalat sanayii içerisinde yüksek teknoloji üreten şirketlere öncelik verileceğini söyledi.

Yeni destek paketinin 1,7 milyar TL büyüklüğünde olacağını kaydeden Özlü, "Özellikle KOBİ'lerimizin 4.Sanayi Devrimi sürecine kolay adapte olabilmeleri amacıyla destekler vereceğiz. Başbakanın da katılacağı bir programla yeni teşvikleri açıklayacağız. Çağrıda bulunduk, teklifler geldi. Bunları değerlendirdik. Özellikle 70 puan ve üzeri alan KOBİ'lerimize destek sunacağız. Yüksek teknoloji üretme amacındaki imalat sanayinde yer alan şirketlerimizi destekleyeceğiz" diye konuştu.

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, geçen yıl 21 bin 30 işletmenin 'Girişimcilik Destek Programı'ndan yararlandığını, bu kapsamda söz konusu işletmelere 381 milyon 558 bin 910 liralık kaynak aktarıldığını belirtmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)