BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKOBİ'lere faiz müjdesi----

KOBİ'lere faiz müjdesi

KOBİ'lere faiz müjdesi
11 Haziran 2013 - 08:32 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOBİ’lerin banka faiz oranını tek haneye indireceklerini söyledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bankaların büyük işletmelere tek haneli faiz oranları uygularken, küçük, orta boy işletmelere çift hanelere varan faiz oranları uygulaması nedeniyle çok şikayet aldıklarını belirterek, "TOBB olarak bunu tek haneliye indirecek bir çalışmamız var. İnşallah bunu çok yakın zamanda devreye sokacağız." dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep il, ilçe oda ve borsaları müşterek toplantısına katıldı. Gaziantep'teki oda ve borsalara seçimlerin ardından 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunduklarını dile getiren Rıfat Hisarcıklıoğlu, yeni projeleri hakkında da bilgi verdi. Hisarcıklıoğlu, "Bankalarda büyük işletmelere tek haneli Faiz oranları uygulanırken, küçük orta boy işletmelere çift hanelere varan faiz oranları uygulanıyor. Bu yönde çok şikayet alıyoruz. TOBB olarak bunu tek haneliye indirecek bir çalışmamız var. İnşallah bunu çok yakın zamanda devreye sokacağız." dedi.
Vadeli alacakları binde 4 sigorta edecek sistemi yürürlüğe koyduklarını dile getiren Hisarcıkloğlu, ücretsiz hukuk danışma ile teşvik danışma merkezini devreye sokacaklarını açıkladı. Odalarda iyileştirmeye gideceklerini açıklayan Hisarcıklıoğlu, "Her ile birer akademik danışman vereceğiz. Bütün illerde mesleki eğitimden artık oda ve borsalar sorumlu olacak. Yenilikçilik merkezleri açacağız ve odaların hepsinin dünya açılım merkezi haline geleceğini sağlayacağız." şeklinde konuştu.
Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olması hedefini ilk TOBB'un açıkladığını belirten Hisarcıklıoğlu, şimdi de kişi başına düşen geliri 2,5 kat artırmak istediklerini, Avrupa ile Asya arasında Türkiye'nin sanayi devi olmasını istediklerini kaydetti. Hisarcıkloğlu, "Anadolu'yu karış karış gezdik, ayağa kaldırdık. Anadolu ile beraber ihracat atılımı yaptık. Türkiye gerçek gücünü buldu, şimdi artık Anadolu ayağa kalktı. Yeter mi? Yetmez. Şimdi önümüzdeki dönemde Anadolu'nun şaha kalkması lazım. Sizler ve sizin temsil ettiğiniz kitlelerle şaha kalkacak. Bir an önce ülkemizi zenginleştirme hedefi doğrultusunda hızla ilerlememiz lazım. Antep bu konuda rol model." diye konuştu.
2002 yılında 620 milyon dolar ihracat yapan Gaziantep'in geçen yıl yaklaşık 6 milyar dolar ihracat yaptığının altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Bu müthiş bir başarı hikayesi, ama yetmez. Antep hedeflerine yeni bir şey daha koymalı, hedefi dünya şehri olmalı. Antep'in 10 yıl sonra bir dünya şehri olacağına inanıyorum. Artık yatırımcılar yatırım yapmak için sizlerle ortak olmak için Gaziantep'e gelecek." ifadelerine yer verdi.
GAZİANTEP ODA VE BORSALARI 5 YILDIZLI HİZMET VERİYOR
TOBB'un, ülkenin en demokratik kurumu olduğunu belirten Başkan Hisarcıklıoğlu, bu kurumda demokrasinin en önemli kuralı olan alttan yukarı doğru seçim gerçekleştirildiğini, Türkiye'de mahalli ve genel seçimlerden sonra en fazla oyun oda ve borsa seçimlerinde kullanıldığını belirtti.
TOBB tarihinde en yüksek rekabetin yaşandığı ve en çok adayın yaraştığı seçimi bu dönemde yaşadıklarını ifade eden Hisarcıkıloğlu, toplantı salonunda bulunan başkanlara seslenerek, şunları söyledi: "Bundan sonra Gaziantep ekonominin sorumluluğu sizlerin üzerine bindi. Geçmişte başarı ile aldığınız bayrağı şimdi ileriye götürmek size ait. Türkiye'nin marka şehrisiniz. Türkiye'nin en fazla örnek aldığı bir şehrin ekonomisinin temsilcilerisiniz. Gaziantep başarısının mimarları siz ve temsil ettiğiniz kitlelerdir."
Gaziantep'in birlik beraberliğinin bozulmamasını temenni eden Rifat Hisarcıklıoğlu, başarı hikayesinin arkasında Gaziantep'teki birlik ve beraberlik olduğuna dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'teki oda ve borsaların beş yıldızlı hizmet verdini kaydetti.
TOBB BAŞKANI HİSARCIKLOĞLU'NA DESTEK
Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep ve ilçelerindeki tüm oda ve borsalar olarak, Ağustos ayında yapılacak TOBB seçimlerinde Rifat Hisarcıklıoğlu'na destek verdiklerini bildirdi.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıya, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile diğer oda ve borsaların başkan ve üyeleri katıldı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)