BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKnot: Temmuz ayında faiz artırımı bir ihtiyaç----

Knot: Temmuz ayında faiz artırımı bir ihtiyaç

Knot: Temmuz ayında faiz artırımı bir ihtiyaç
18 Temmuz 2023 - 11:43 www.finansgundem.com

Hollanda Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot, faiz artışlarının yaz aylarından sonra da devam etmesinin ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.


ECB Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot, sıkılaşma politikasının yaz sonrasında da devam edebileceği mesajını verdi.

Bloomberg’e konuşan Knot “Temmuz ayında faiz artırımı bir ihtiyaç. Temmuz sonrasında faiz artışı ihtimal dahilinde ancak kesin değil. Temmuz’dan sonra gelen verileri ve temel senaryomuza yönelik riskleri yakından takip edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

ECB’nin bu ay bir kez daha Faiz artışı yapması bekleniyor. Bazı uzmanlar inatçı enflasyon nedeniyle Euro Bölgesi’ndeki en agresif sıkılaşma döngüsünün bir süre daha devam etmesi gerektiğini belirtirken bazıları ise ekonominin resesyona gireceğine dair endişelerini dile getiriyor.

Knot Eylül ayına kadar çok fazla verinin izleneceğini bu nedenle temmuz sonrasında nasıl bir adım atılabileceğini şimdiden kestirmenin zor olduğunu söyledi.

Yine bugün Bloomberg’e konuşan İtalya MB Başkanı ve ECB’nin güvercin isimlerinden olan Ignazio Visco faiz artışlarında temkinli olunması gerektiğini ve enflasyonun ECB’nin geçen ayki tahminlerinden daha fazla yavaşlayabileceğini söyledi.

ECB Yöneticisi Nagel'dan faiz artışı mesajı

 

ECB faiz oranı yüzde 4 ile tepe yapacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)