BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKızılhaç'tan Filistinli ve İsrailli sivillerin korunması çağrısı----

Kızılhaç'tan Filistinli ve İsrailli sivillerin korunması çağrısı

Kızılhaç'tan Filistinli ve İsrailli sivillerin korunması çağrısı
07 Ekim 2023 - 19:26 www.finansgundem.com

Kızılhaç Direktörü Carboni, İsrail'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında silahlı şiddetin tırmanmasından duyduğu derin endişeyi belirterek, "sivillerin korunması" çağrısında bulundu.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Yakın ve Orta Doğu Bölge Direktörü Fabrizio Carboni, İsrail-Filistin gerilimiyle alakalı açıklamada bulundu.

Kızılhaç'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Carboni, tüm tarafları uluslararası insani hukuk kapsamındaki yasal yükümlülüklerine uymaya çağırarak, bunun "müzakere edilemez" olduğunu belirtti.

Carboni, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu sabah gördüğümüz fotoğraflar ve raporlar kesinlikle dehşet verici. Sivillere yönelik şiddet korkunç ve haklı gösterilemez. Bu durumun tırmanmaya devam etmesi halinde her iki taraftaki siviller büyük zarar görecek.

Yakalanan veya gözaltına alınan kişilerle ilgili raporların farkındayız. Rehin alma eyleminin veya bununla tehdit etmenin uluslararası insani hukuk uyarınca yasak olduğunu açıkça belirtmek isterim."

"İnsanca davranılması gerek"

ICRC Direktörü Carboni, "askerler dahil olmak üzere gözaltına alınan herkese insanca ve onurlu bir şekilde davranılması gerektiğini" vurguladı.

Sağlık çalışanları ve tesislerinin hedef alınmasına ilişkin ise "Yardıma ihtiyacı olan kişilerin tedavi görmesini sağlamak için sivillerin yanı sıra sağlık çalışanlarının ve sağlık tesislerinin de korunması gerekiyor. Ölülere de onurlu bir şekilde davranılmalıdır" ifadelerini kullandı.

İran'dan Hamas'a destek ve tebrik

 

Kassam Tugayları: 50'den fazla askeri nokta hedef alındı

 

Pakistan: Filistin meselesi acilen ele alınmalı

 

Hamas: Elimizde çok önemli esirler var

 

Körfez İşbirliği Konseyi saldırılar için İsrail'i suçladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)