BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi Kızıldeniz'deki saldırılar İngiltere'de işletmelerin yüzde 37'si etkiledi----

Kızıldeniz'deki saldırılar İngiltere'de işletmelerin yüzde 37'si etkiledi

 Kızıldeniz'deki saldırılar İngiltere'de işletmelerin yüzde 37'si etkiledi
26 Şubat 2024 - 07:45 www.finansgundem.com

İngiltere'de işletmelerin yüzde 37'si Husilerin Kızıldeniz saldırılarından etkilendi. BCC, ihracatçıların %55'inin, perakendecileri ve toptancıların %53'ünün aksaklık bildirdiğini söyledi.

İngiliz Ticaret Odaları (BCC) tarafından yapılan ankete göre, İngiliz ihracatçı ve imalatçıların çoğu, Yemen'deki İran yanlısı Husilerin gemilere yönelik saldırıları nedeniyle Kızıldeniz'de yaşanan aksaklıklardan etkilendi.

BCC, ihracatçıların %55'inin, perakendecileri ve toptancıların %53'ünün aksaklık bildirdiğini söyledi. Kızıldeniz'deki durumdan etkilenen işletmelereni tüm işletmelere oranı ise %37 oldu.

BCC'nin ticaret politikası başkanı William Bain, "Nakliye sektöründe zorluklara yanıt verecek yedek kapasite vardı, bu da bize biraz zaman kazandırdı. Ancak araştırmamız, mevcut durum ne kadar uzun süre devam ederse, maliyet baskılarının da o kadar artmaya başlayacağını gösteriyor" dedi.

Bazı işletmeler konteyner kiralama maliyetlerinin dört katına çıktığını bildirirken, diğerleri üç ila dört haftalık teslimat gecikmelerinin yanı sıra nakit akışı zorlukları ve parça kıtlığı ile karşı karşıya kaldı.

İngiltere'de çay krizi kapıda

 

Kızıldeniz saldırılarının enflasyona etkisi az

 

Maersk'ten Kızıldeniz krizi uyarısı: Hazırlıklı olun!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)