BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKişida ve kabinesine kamuoyu desteği yüzde 55----

Kişida ve kabinesine kamuoyu desteği yüzde 55

Kişida ve kabinesine kamuoyu desteği yüzde 55
10 Mayıs 2022 - 09:57 www.finansgundem.com

Kamu yayıncısı NHK, temmuz sonu yapılacak Danışman Meclisi (Sangiin) seçimleri ile ilgili hafta sonu 1200'den fazla kişiyle gerçekleştirdiği ankette, Kişida Fumio ve kabinesine yönelik kamuoyu desteğini araştırdı.

Kamu yayıncısı NHK'nın yürüttüğü anket sonuçları, Ekim 2021 seçimlerini Liberal Demokrat Parti (LDP) ile kazanan Başbakan Kişida Fumio ve kabinesine kamuoyu desteğinin yüzde 55 olduğunu gösterdi. Önceki ankete kıyasla, destek oranında yüzde 2 artış görüldü. Ankete göre Kişida ve kabinesini beğenmeyenler ise yüzde 23'te kaldı. Japonların hükümetin çeşitli sahalarda sürdürdüğü politikalara yönelik destek oranları ise değişiklik gösteriyor.

Katılımcıların yüzde 57'si, hükümetin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yol açtığı fiyat artışlarına karşı açıkladığı ekonomik paketi desteklediğini söyledi. Bölgesel tehditler karşısında ulusal savunma bütçesinin yükseltilmesi olasılığının ise katılımcıların yüzde 52'si tarafından desteklendiği açıklandı.

İlk siyasi sınavını Ekim 2021'deki olağan milletvekili genel seçiminde veren Kişida Fumio, sandalye sayısını düşürse de meclis çoğunluğunu korumuştu.

Japonya, Güney Kore ile ilişkilerde 'yeni başlangıç' arıyor

Elon Musk: Japonya er geç yok olacak

Japonya'dan Rus petrolü kararı

Japonya Merkez Bankası tahvil alımı gerçekleştirecek

Japonya, yabancı turiste yönelik Kovid tedbirlerini kaldıracak

Rusya'dan Japonya'ya gözdağı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)