BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKırmızı plaka ters düşürdü----

Kırmızı plaka ters düşürdü

Kırmızı plaka ters düşürdü
05 Ekim 2013 - 01:56 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan ile yardımcısı Bozdağ, Belediye başkan adayı olacak Bakanların istifaları konusunda ters düştü

Başbakan Erdoğan ile Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, Belediye başkan adayı olacak Bakanların istifaları konusunda ters düştü. Erdoğan ''İstifa etmeliler'' derken Bozdağ ''Gerekli değil'' açıklaması yaptı. Muhalefet ise ''Bakan koltuğu ile yarışa girmek haksız rekabet yaratır'' görüşünde birleşti.
ERDOĞAN ''İSTİFA ETMELİLER''
Gazeteport'un haberine göre Başbakan Erdoğan bir süre önce yaptığı açıklamada ''Belediye Başkanlığı için TBMM'de 3. dönemi dolduran arkadaşlarımızdan aday gösterebiliriz. Bazı vilayetlerde vekil veya bakanlardan aday belirleyebiliriz. Vekillerin adaylık halinde görevlerinden istifa etmelerine gerek yok. Seçilirlerse istifa etmeleri gerekiyor. Ancak bakanların aday olmaları halinde istifa etmeleri gerekiyor'' dedi. Erdoğan önceki gece katıldığı ATV canlı yayınında da aynı görüşünü tekrarladı.
BOZDAĞ ''GEREKMEZ''
Bozdağ ise yasalar uyarınca sadece aday olan kamu görevlilerinin istifa etmeleri gerektiğini, Bakan ve milletvekillerinin istifalarının şart olmadığını söyledi. Milletvekillerinin belediye başkanı seçilmesi durumunda mevzuata göre ya başkanlığı ya da milletvekilliğini tercih edeceğini anlatan Bozdağ, '' Aday olan Bakanların görevlerinden istifa etmeleri ise yasal olarak zorunlu değil'' dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DLBYZ05 Ekim 2013 07:27

    AFERİN BAŞBAKAN BU KOLTUK DÜŞKÜNÜ ÇIKARÇI BAKANLARINI YAKANDAN SİLKELE ARTIK DÜNYA MALI DÜNYADA KALIYOR YOLA DEVAM AMA BOZDAĞ ZİHNİYETLİ KOLTUK SEVDALISI BAKANLARINI GÖNDER ADAM MI YOK AKPDE NEDE OLSA SON MERCİ SENSİN BAŞBAKAN BAK BOZ DAĞI GÖNDER GİTSİN