BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKırklareleli'nde film festivali----

Kırklareleli'nde film festivali

Kırklareleli'nde film festivali
06 Ekim 2013 - 16:29 www.finansgundem.com

Sineması olmayan 9 ilden biri olan Kırlareli'de dış doktoru Cihangir Bayburtluoğlu'nun öncüliğinde yaplıacak bu film festivali bu hafta başlıyor


Cihangir Bayburtluoğlu, sanat sever bir dış doktoru. Dişe meraklı olduğu kadar sinemaya da meraklı. Bu durumu görünce Türkiye'de sineması olmayan 9 ilden biri olan Kırlareli'de dış doktoru Cihangir Bayburtluoğlu, bir sinema festivali düzenlemeye karara veriyor. Çalışmalar uzun sürse de sonuiç alınıyor. Festival bu hafta başlyıyor. Cihangir Bayburtluoğlu çok yönlü bir dış doktoru. 'Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünde Ağız ve Diş Sağlığını yürütüyor ve Proje Birim sorumluluğununu yerine getirmeye çalışıyorum' diyen, Bayburtluoğl, bunun dışında, Çalışan Güvenliği Genelgesi yayınlandıktan sonra, Çalışan Güvenliği ile ilgili çalışmalar da yürütmeye başlamış.
Cihangir Bayburtluoğlu bu hafta başlayacak olan flim festivali hakkında şunları söylüyor: 'Uzman Doktor Ersin ARSLAN'ın arkasından yaptığım konuşma bana bu birimin de bağlanmasına neden oldu. Bu konuda ne yapabilirim diye düşünürken, bunu bir yıllık bir proje kapsamında halk ile sağlıkçıları bambaşka platformlarda bir araya getirerek, ikisi arasındaki gerilimi azaltabileceğimi düşündüm. Bununla ilgili Trakya Kalkınma Ajansına bir proje yazdım. Kalkınma Ajansı Projemin bütçesini kuşa çevirdi. Ben de beni seven ve iletişim kurabildiğim herkesten yardım alarak projemi çok çok düşük bir bütçe ile yürütmeye çalışıyorum'. 

İlk faaliyetimiz Sağlık & Sinema Buluşması. 
Teknik olarak söylemek gerekirse, Önce 2013 Yılı Trakya Kalkınma Ajansı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’nün başvurduğu, “SAĞLIKLI İLETİŞİM KURALIM” isimli projemiz kabul edildi.
Projenin Genel Amacı:
Projede, Kırklareli ilinde bulunan tüm sağlık personeli ile, hasta ve hasta yakınları arasında iletişimin arttırılması, öfke yönetimi ve stres kontrolünün sağlanması amaçlanmıştır. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, özellikle Devlet Hastaneleri ve 112 Acil Yardım Ambulanslarında çalışan sağlık personeli ile hasta yakınları arasında yaşanan şiddet olaylarını azaltarak, medyada sıkça gördüğümüz bu soruna farkındalık yaratmayı hedeflenmiştir'. 
Bu sanat dolu kendi yazıp kendi yürütmekte olduğum projeye büyük önem verdiğini söyleyen Bayburtluoğlu, 'Çünkü, anne tarafından Kırklareli benim memleketim' diyor.
İçinde sanatın her dalının olduğu "Sinema - Tiyatro - Karikatür" çok faaliyetli bir proje bu proje...
İşte Bayburtluoğlu'nun film festivali ile ilgili dikkat çektikleri:
'Kırklareli, İstanbul'un ışığından hiç faydalanamamış, çok küçük bir şehir. Adı KIRKlareli ama plakası 39. Şehrin ortasında bir uçak var ama il genelinde herhangi bir havaalanı yok. İki limanı var, hiç seferi olan gemisi yok. Hatta inanılmaz bir gerçek, Trakya'da olmasına rağmen İstanbul'a sınırı bile yoktur. 
Bunları neden anlatıyorum, Kırklareli sineması sık sık kapanan ve Türkiye'de sineması olmayan 9 ili arasına giren bir şehir. 
Bir sanat sever olarak taşın altına elimi koyup sinema gösterileri sunmak istiyorum.
Projemizin ana faaliyetlerinden biri "Sağlıkla ilgili Sinema Günleri"
Bununla ilgili Nuri Bilge Ceylan'ını da taşrada çalışan ve bu film ile kendini özdeşleştirebilecek doktorlar ve savcılar ile film sonrası sohbet etmek en büyük arzumuz. Bu yüzden o geceye özel bir önem veriyoruz. Gala gecemizde önce canlı müzik ve kokteyl doktorlarımızı, savcılarımızı, emniyeti ve Kırklareli'nin önemli protokolünü ağırlayacağız ardında da filmi hep beraber izleyeceğiz.
Hafta çok güzel bir program ile halka açık devam edecek.
Bir Sinema kalitesinde ve ses düzeninde sunulacak filmlerimiz'.
Saygılarımla 
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü 
Diş Hekimi
Dt Cihangir Bayburtluoğlu
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)